Followers

Tuesday, February 5, 2013

Untukmu Im...[Episode 10]


:: Surat Untuk SAYANG ::

 ‘’Im………………….’’

‘’errrr….eyh?....Ilham?...mana yana?...apa yang u buat sini?’’….aku almost terkaku kat situ….aku tergamam dia berani nak pegang tangan aku tiba-tiba kat khalayak ramai…tapi luckily..orang tak perasan sangat pon masa tuh..aku tak kisah sangat …tapi dia kene ingat..orang ramai kenal dia kat KL ni…dan semua orang fikir dia straight…dia tak segan ke nak pegang-pegang aku ni?...karang kantoi dengan kawan-kawan dia??dengan yana?...family dia?....aku jugak yang dipersalahkan nanti…

‘’ermm…yana dah balik dah….tadi….i pusing…I ikut u sayang…Im…please…jangan buat I macam ni…I terlalu sayangkan u…tiada siapa yang boleh ganti u dalam hati i…I adalah u…dan u adalah i…not yana..n not even fahmi!..’’..ohh….sungguh berani mati kau buat statement macam tuh…apa asas kau cakap macam ni??..apa bukti yang aku tak boleh menggantikan tempat kau? Fahmi sebagai buktinya…aku sayangkan fahmi!...lebih dari kau!.....mungkin……walaupon pedih aku nak luahkan..but all this thing must stop here…aku dah tak mahu ingat pada ilham lagi….dia dah pernah buat macam tuh kat aku..sekarang dia nak buat pada yana…seorang gadis yang baik…innocent..yang tak bersalah pon dalam cerita ni…..aku terdiam seketika…hanya hatiku yang berbisik kata-kata marah pada ilham….

‘’apa yang kau cakap ni ilham?...macam yang kau cakap depan yana dan aku tadi.!!..kau cakaap aku dah mati!...Im yang kau kenalt uh dah mati..aku dah mati..mati!!!..and I’m no longer your Im!!.’’..aku jerit kat situ…aku tengok ada dua tiga orang yang seakan-akan terpana dengan jeritan aku..(macho tuh!..padahal jerit kepit!)..tapi itu satu-satunya cara aku nak bagi ilham sedar..apa yang dia buat ni salah…aku memang marah masa dia tinggalkan aku..tapi sekarang aku marah sebab apa yang dia buat pada Yana is totally wrong!...aku tak sekejam dia…yang saggup tinggalkan orang semata-mata nak bersama orang lain….orang pernah cakap kat aku…and most people pon tauh..jangan tinggalkan orang yang kita sayang untuk orang yang kita suka…tapi….Yana has everything…dan Yana seorang wanita..yang sah untuk dia nikahi..sedangkan aku Cuma lelaki…gay…dan tak mampu untuk memberikan zuriat kepada ilham….ilham Cuma mendiamkan diri..sedikit demi sedikit aku nampak ilham mengalirkan air mata…dia cuba nak tahan…aku tahu mungkin memang susah dia nak lupakan aku..tapi dia mesti lakukan semua itu…sebab…semua dah berakhir….masa yang lalu tak mungkin akan dikembalikan semula…

‘’sudahlah Im, I thought you’ve already over this. You tinggalkan I macam tuh je. U inat u boleh happy ke dengan I after all this thing?? U sanggup untuk tinggalkan Yana?..’’ Ilham  hanya tertunduk terdiam (tauh kau kan sekarang kuasa veto aku pulak?!). Aku hanya mampu melihat muka ilham…aku rasa kosong..nak kat aku kesian kat dia…tak jugak…nak kata aku happy pon tak jugak..hanyalah perasaan yang aku sendiri tak faham.

‘’u see this ring ilham?.this is hat I had no..someone that really care about me…and I’m sure he not gonna leave me…’’ dengan kompiden nya aku menunjukkan cincin mahal tiffany & co pemberian fahmi pada aku.( women sgt berdrama tunjuk cincin segala!)...

‘’I had nothing to say. Yes ilham…I do love you…love u so much…but hat uve done to me doesn’t show your love to me back..what u said and what u done to show your love is not real. And as u said tadi…anggap jela I dah mati dalam hidup you…this time for real ilham…forever! ‘’ …aku berlari dari situ (berlari sambil melibas rambut kemuka ilham..feeling)….menangis…sehabis habisan…..dalam kepala hotak aku sekarang hanya dapat fikir nak carik fahmi je..aku nak luahkan segalanya pada fahmi….apa yang dah jadi dua tiga hari ni…mengenai ilham…dan semua…aku nak jujur pada fahmi..tak mungkin aku nak sakitkan hati Fahmi..walaupon aku tahu Fahmi akan cemburu dan sakit hati kalau tauh yang Ilham cuba nak balik pada aku…aku pasrah…

LRT as usual kalau dah aktu balik keje memang pack dengan umat manusia..aku mengeluarkan phone..mencari nama ‘’Fahmi My Love” (dah tuka nama..you have?)..saat ni aku aku sangat memerlukan seseorang untuk aku luahkan semua perkara…and of course that person is Fahmi….

‘’’ As Salam..abang kat mana?can u e meet ASAP? ’’’ :: Sent to - Fahmi My Love::“” ::
10 minit jugak aku tunggu…hampa takda reply…(demn!...kata always be here for me!) ahhh!,…mungkin aku terlalu fikirkan this thing…mungkin fahmi tengah busy…aku cuba sedapkan hati aku…air mata aku pon dah kering dah…kejap gila aku nangis…aku ingatkan ilham begitu memberikan kesan dalam hidup aku…aku cuba check mesej…mana tauh kalau2 ilham ade msj aku…(gituh..berharap!)…its not like what u guys think…aku Cuma nak sedapkan hati aku..kalau die dah tak mesej aku mungkin die dah ready nak lupakan aku and move on…ilham..ilham..aku ingat kau betol- betol dah move on with your life tapi kenapa kau carik aku semula?...cinta kau bertaut kembali..ke aku sekarang makin comel and kau menyesal?..(eh…yakin kau im!)…ahhh..mana pulak fahmi ni..time2 aku nak carik kau ni la …kau tak reply mesej aku!..haishh….

Ramai gila orang dalam lrt…perjalanan nak sampai ke stesen rumah haziq kat Stesen Damai ni pon taklah jauh mana tapi disebabkan orang ramai..memang lambat sampai…tapi takpelah..ramai yang elok untuk aku cuci mata…(tetap menggatal walaupon!)…aku hanya berbaring kat sofa…mengenangkan apa yang jadi siang tadi…aku nampak majalah bersepah2…sapelah buat ni..(sah2lah aku yg baca tadi tpi tak kemas) kalau haziq nampak kompem mengamuk sebab sah2 die tuh neat!...tengah2 aku kemas…sepucuk surat yang pernah aku nampak sebelum ni terjatuh dari situ dari magazine ‘maskulin’..ya!..aku pernah nampak envelope ni sebelum ni…tapi akau berbelah bagi nak baca…sepucuk surat yang bertulis…’SAYANG’…siapa punya surat ni? Siapa pengirim dan kepada siapakah surat itu hendak dikirimkan?..aku tengok pon surat tuh tak bergam …dah terbukak….(eh jangan nak sound aku ceroboh privacy orang..kalau korang pon kompem korang baca!)..aku bukak perlahan2…satu rantai jatuh…bersama sekeping surat di dalam envelope tu….aku bukak…

Kepada rakanku, Fahmi.
As salam. Fahmi, aku tak tahu macam mana aku nak luahkan kepada kau. Aku tahu kau sahabat baik aku..dan aku hargai kau sebagai rakan, teman dan sahabat aku di dunia dan kalau boleh sampai akhirat. Tapi aku susah nak bendung perasaan aku yang sebenar pada kau…aku sayang kau sbenanrnya fahmi..lebih dair seorang sahabat..ya..aku tahu aku bukanlah seoran insan yang baik pada kau..aku seorang yang banyak skandal dan selalu bertukar-tukar lover..tapi aku ikhlas dengan kau..dah 3 tahun kita berkawan..tapi aku mahu lebih dari sekadanr rakan dan aku mahu kau jadi sebahagian dari hidup aku..aku tahu aku mungkin tak se cute Aliff..tapi aku sangat berharap kau dapat sekurang kurangnya mencuba untuk mencintai dan menerima aku seadanya! Beb! Aku cintakan kau..dan kalau kau boleh terima aku..kau terimalah rantai yang aku beri pada kau ni..dan sekiranya kau tolak cinta aku pada kau, aku harap kita masih berkawan seperti biasa dan kau masih selesa dengan aku…

Your beloved friend,
Haziq.

Aku tersedak, terdetak terkesima terkejut semua ter ada..kenapa Haziq sukakan Fahmi?...adakah fahmi tahu? Adakah Fahmi tahu mengenai surat ni?..aku jadi gelabah ayam..macam cacing kepanasan..ke aku sebenarnya dah potong line si haziq cintakan si fahmi?..tiba2 aku terdengar kereta masuk ke porch..aku jadi gelabah..dengan surat tuh terbukak kat tangan aku..dengan aku tak tauh magazine yang mana…rantai tuh….alamak…berpeluh2 ( sebab tuh jangan suka2 usik hak peridbadi orang..ade hikmahnya tuh!)….last2 aku bawak masuk bilik aku!..letak dalam almari aku..letak bawah baju!..

Aku tinjau dari tingkap bilik aku..ya,..Haziq yang balik..aku dah gelabah!..berpeluh2….ohh!..Fahmi dengan dia…dalam kepala hotak aku dah berfikiran lain…sbelom aku baca surat tuh ya memang aku set haziq dan fahmi adalah rakan…sekarang bila dah baca surat tuh…mind set aku terus bertukar..(prasangaka itu tidak baik dalam perhubungan ya adik2!)…siapa mereka to each other? Rakan baik? Atau skandal?...aku ni da potong line orang ke?..arghh!..kacau!..memang sial!...kenapa hidup aku drama dan sangat complicated?...tiba-tiba aku dengar pintu bilik dibukak!..cepat2 aku lompat ats katil..dan berbaring mengiring membelakangi pintu….

‘’hye sayang..dah tidor ke?..kenapa tka mandi lagi ni?...’’ tegur fahmi sambil mencium bahu kiri aku..masa tuh aku dalam keadaan dah tak berbaju dan hanya berseluar jeans…aku buat2 kerut kening macam baru terjaga dari tido ..(memang pelakon yang hebat kau im!)..

’dah pukul berapa ni?..Im tertido tadi..sorry abang..’’…sambil menoleh..saat tuh,..muka fahmi betol2 depan muka aku…dengan tidak semena2 aku jadi berdebar debar…fahmi mula merangkul bahu aku…this is so unexpected..sbb kalau adegan seks aku bermula..aku dapat agak..(lol! U r wrong this time Im!)..Fahmi mula mngucup dahi aku…turun ke mata kanan aku..dan mata kiri…turun ke hidung…the last time we are kissing, aku sebut nama ilham..but not this time…aku takkan salah menyebut nama fahmi lagi kali ni…Fahmi mula memegang bibir aku dengan jari nya…hangat jari fahmi…tangan aku memegang lengan fahmi..keras…berurat…(orang ke gym! Gila tak best lengan dia!)…Fahmi mula mengucup bibir aku…hangat…sehangat bahang asmara cinta aku kepada dia…lupa segala masalah…

‘’maaf tadi tak sempat nak reply..my battery as flat..sayang jangan marah abang ya…nanti tak cute…’’ sambil mengecikkan mata dia…aku kalah…dengan senyuman dan bisikan dia..fahmi mula merangkul aku…kami bercium…sangat lama…(the foreplay was amazing uols!)…aku mula membuka butang kemeja fahmi satu persatu….dengan dada yang bidang dan buffy…kulit sawo matang..berkumis manis…berjambang dan berjanggut kemas…dengan rambut sikat tepi ala2 nerds budak baik…masakan aku dapat melepaskan dia dari genggaman aku sekarang ni…oh Fahmi..kau buat aku terbuai dengan dakapan belaian indahmu…ini kali pertama kami bersama dan this time aku takkan ulang kebangangan aku yang sebelum ni..(having sex and mention someone else name is not cool at all!)…fahmi membaringkan aku …aku memegang dada fahmi….kami masih kissing…kemudian dia stop…die tenung aku dengan ‘smiley eyes’ dia tuh…fahmi mula menarik zip seluar aku..dan mula menggomol2 punggung bulat aku…aku hanyut dalam dakapan fahmi…kasih yang selama ini aku dambakan dari ilham aku dapat dari fahmi…someone new in my life…ohh aku kalah!...kalah segala galanya….kalah di malam itu…dan aku pasti….fahmi boleh membuatkan aku happy…(dah dapat main terus yakin bakal bahagia kan!)…tapi yang pasti, fahmi memberikan kebahagian yang tidak terhingga kepadaku malam itu….its a long…long…long nite……..

Pagi tu aku terjaga…aku bertelanjang je dalam selimut..(feeling sexy sangat!)…aku menoleh…aku tengok fahmi disebelah aku..menongkat kepalanya dengan tangannya..sambil merenung aku…die berbisik kepadaku…

’thanks sayang..i love you so much..’’…fahmi hanya tersenyum lebar..(kemain senyum puas!)..aku hanya mampu memblas dengan senyuman (and blushing too)!…senyuman penuh rasa cinta aku pada fahmi…dia kembali mengucup bibir aku…sedang berkucupan..tiba2 aku teringat surat semalam..patutkah aku bertanya kepada fahmi?..aku risau kalau aku bagitahu..die akan ingat aku suka-suka hati ceroboh hak privasi orang…aku memang tak sepatutnya baca..apalah sengal sanagt kau ni im?..kau pegi baca surat orang..gatal2…lepas tuh kau sendiri nak makan hati dan berbelah bahagi!..one more thing…patut ke aku cerita pada fahmi mengenai ilham ?...aku yakin kalau aku cerita…fahmi takkan senang duduk…fahmi dan ilham tuh kawan baik?..dulu aku buat hal dengan alif..sekarang takkan aku nak buat taik nak laga lagakan Haziq dan ilham dengan Fahmi?...arghh!..buntu!..thats it..aku tak rasa aku patut cerita semua ni sekarang..and about that letter…aku mesti letakkan balik surat tuh kat tempat yang sepatutnya kembali…(korang jangan la buat bende bodoh cmni..).

Aku duduk sorang2 kat ruang tamu,..haziq dengan fahmni dah lama keluar..kalau semalam kepala otak aku fikir yang fahmi dengan haziq tuh skandal ke apa ke…tapi hari ni aku betol2 pasti yang diorang takde apa2..dengan apa yang terjadi malam tadi…ahhh indahnya…..(eh! Lebih2 feeling lak..hadek2 sangat…bukan ke?)…aku teringat surat tuh…aku bukak semula…baca…dengan harapan aku salah baca nama yang ade dalam tu..pegang rantai tuh…aku tak tauh nak letak kat magazine mana satu…aku harap yang haziq tak sedar surat tuh takda semalam…aku agak tak sangka yang haziq boleh ada prasan feeling2 jiwang tangkap muat kat fahmi…sedangkan diorang kawan…kalau aku…memang prinsip aku takkan convert friendship into relationship..sebab bila dah clash..kompem kau takkan dapat jadi kawan semula…it just pelik!...ahhhh…letak jela kat mana pon..aku tak rasa haziq sedar die letak dalam magazine mana pon!...(sedapkan hati!)…

******************************************************************************

Damai jek hati aku bila sekali sekala dapat lepak kat tempi pantai ni. Walaupon percutian ni 3 hari je and kat Port dickson je tapi aku rasa macam indah jer bila berada dengan orang yang kita sayang. Hari ni hari kedua kat sini. Walaupon baru sampai kat sini semalam. Yelah semalam jumaat si fahmi keje. So kene lah tunggu die habis keje. Dalam pukul 6 tuh die pick up aku kat rumah haziq terus shoot pegi PD. Aku tanya kenapa tak ajak Haziq sekali. Dia cakap apsal pulak nak ajak Haziq ni kan Honeymoon. (katanya! Hello aku kalau honeymoon opkos nak pegi tempat mahal2 lah! Demand tak sedar diri miskin!). actually aku tanya kenapa tak ajak si haziq pon sebab aku nak tengok reaction die. Tapi hati aku kuat mengatakan yang fahmi tak tahu menahu mengenai surat tuh. Arghh…aku buntu fikirkan surat tuh. Kalau surat tuh pasal fahmi dengan orang lain sumpah aku tak kesah. Tapi ni dengan fahmi!. Apsal lah hidup aku ni complicated sangat? Kenapalah tak boleh sekejap pon nak happy? Baru sekejap aku nak rasa bahagia. Ada je bala yang datang. Masalah oh masalah!.

Sepanjang hari aku duk bawah pokok rhu ni. Orang sabtu memang ramai. Ramai yang elok dan sedap mata memandang. (opkos pakai shades double tinted supaya senang nk ngusha jejanz!). Fahmi pulak tah pegi mana. Dia kata tadi die nak keluar kejap. Tapi dah 3 jam tak balik2..aku risau jugak. Ke die datang sini sebab ade date lain? (dasar plu hati tuh penuh syakwasangka!). ahh. Malas nak fikir. Aku rasa aku kene start belajar untuk mempercayai. Tapi aku trauma. Contoh tengok aku percaya ilham 100%. Janji –janji dia semua pelesu sesangat!. Dan sekarang nak kat aku balik?..perlu ke aku nak percaya?. Adakah perlu untuk aku kuatkan hati supaya mempercayai fahmi jugak?..

Feeling berjalan kat tepi2 pantai ni. Ala2 jalan kat gigi air. Sambil tangan bersilang di dada. Sambil pakai topi besar. Sambil pakai shades ‘fendi’.(women sangat feeling!). actually aku hanya pakai shorts biru, dengan singlet putih. Sekali sekala nak jugak test market. Mana lah tauh ade yang hot2 keluar dari air tuh karang mintak number telefon. Teringat pasal telefon. Baru aku teringat nak mesej si fahmi. Kat manalah dia ni. Dah 4 jam tak balik2..keluar kejap apa bende ni?! Berani die tinggalkan aku sensorang kat sini?. Mana tauh aku berangkut beach boy bawak masuk bilik ke?.(eh kesitu pulak!).

’As salam..abg dimana?its been hours. Balik nanti cari sy di pantai!’’ sent to :: Fahmi My Love ::
Kurang seminit dia dah reply;

‘’sorry syg, abg pegi rumah mkcik kejap. Kat PD ni juga. I hve something for u..love u..=)’’ ::Fahmi My Love::

Ah!..apa la tuh die nak bagi. Kadang aku rasa macam fahmi ni jadikan aku budak kecik. Macam2 die nak bagi. Tapi aku risau jugak nak terima macam2..takut itu hanyalah satu alasan untuk die ikat aku dengan dia. Memang aku sayang dia. Tapi aku taknak sayang aku tuh dipaksa2..ikhlas yang penting.
Orang dah makin kurang kat pantai. Dah pukul 6 lebih. Redup dan bayu laut menyapa aku. Nyaman rasa disini. Tak macam KL. Dengan bunyi kenderaan. Traffic jem! Arghh!. Aku hanya duduk di bawah poko sambil baca novel ‘Sepi tanpa Cinta’ karya Damya Hanna. Tiba2 seseorang datang memeluk aku dari belakang. Aku terkejut! Siapa pulak! ni? Mesti fahmi ni! Mentang2 orang tak ramai suka2 datang2 nak peluk aku..dia berbisik…(tapi dalam ahti menggedik happy!)

‘’sayang, kenapa sorang-sorang disini?’’.,aku menjegilkan mata kerana suara itu…

‘’ilham?!..eh…apa kau buat kat sini?!’’ aku mengelak jauh dari dia. Kau dah kenapa ilham sampai keluar dari KL pon kau nak ikut aku?!..aku bengang dengan ilham ni. Aku rasa nak kakikan. Sebab this is my private time alone dengan fahmi.

‘’maafkan I, I memang tak boleh nak lupakan u. I dah cuba Im. Sebab u satu-satunya insan dalam hati i. orang yang sayang adik-adik I macam u sayang adik u sendiri. I Cuma nak u maafkan i. I tauh kita tak mungkin kembali bersama. Tapi I betul-betul nak u maafkan i..’’. rintihan ilham..saat tuh aku lihat ilham menitiskan air mata..ya aku sayangkan dia. Tapi bukan sayangkan dia sebagai kawan dan bukan juga sebagai kekasih. Tetapi sayang dia sebagai orang yang pernah aku sayang sebelum ni..aku tak tahan melihat air mata dia….aku pegang tangan dia…terus menarik dia kepadaku dan aku memeluk erat ilham…dan pada saat aku memeluk erat ilham dalam dakapan aku..aku terlihat seorang lelaki yang bertakhta di hati aku kini…

‘’what the hell is happen Im??!!! What are you doing?! And Why?’’ tempik fahmi…

Bersambung…….

5 comments:

SANG PECINTA said...

WOW U dah sambung balik ie yg best nie

Miaki Yamashita said...

sang pencinta : thanks sebab follow ek!...kalai ni akan update selalu ok!...=)

Dwen Arjuna said...

Waa...dah lama tggu cite nie disambung, bagus..keep up it up, man..

Miaki Yamashita said...

Dwen Arjuna : i will..nanti kan next episode tomorrow! =)

Christ Evan said...

kesian Im. . ada2 je mslh.. hmm