Followers

Sunday, February 24, 2013

Untukmu Im...[Episode 17]



:: Sweet Talker & A Heartbreaker ::

‘’ilham……I rasa….i taknak jumpa u buat masa sekarang….dan mungkin….kita tak payah lagi jumpa lagi sampai bila bila….mungkin kita patut berpisah…dan I rasa u jangan datang lagi jumpa i……’’ 

tiba tiba semua tuh lahir dari mulut aku. Aku pon tak tauh apa yang mendorong aku untuk cakap semua tu. Mungkin aku tengah marah..kecewa dan macam macam lagi perasaan menghimpit mengenangkan semua bende ni berlaku secara tiba tiba. Mula mula aku kene tumbuk dengan Fahmi, lepas tuh family aku pulak tahu aku ni gay dan aku tanam fikiran cakap fahmi punca segala galanya dan sekarang Ilham pon salah satu punca family aku tauh aku macam mana. Lepas ni aku tak tahu apa lagi yang aku perlu lalui. Untuk lelaki semuda aku ni. Pengalaman yang aku lalui macam dah sepuluh dua puluh tahun yang di compress masuk dalam 5 tahun yang menyakitkan…ilham tertudunduk…diam…menitiskan air mata….

‘’so ini ke akhirnya?..lepas apa yang kita lalui sama sama…perit…sakit…nangis..ketawa…dan sekarang u minta brake up…Apa yang I buat selama ni adalah sebab I terlalu sayangkan u…cant u think of it?...im..please…kita bukan baru kenal sehari dua..u know apa yang terjadi ni sebab kasih sayang kita..’’ ilham merayu rayu…melutut macam fahmi tadi…aku tak faham diorang ni…one thing aku pasti ilham dan fahmi ada in common, dua dua memang gilakan aku dan sanggup buat bende bodoh sebab nak buktikan diri diorang pada aku..yes..probably korang akan fikir aku poyo dan over confident…but itulah kenyataan…

‘’tak ilham…at least…for now…I taknak jumpa sesiapa…I letih dengan semua ni dah..i dah tak sanggup nak lalui…kat mana ade u…kat situ ada masalah…..pergilah ilham…for real…..please…lagi lama u kat sini…lagi banyak u akan sakitkan hati i……’’ aku tak menangis..mungkin lepas semua yang terjadi ni buatkan aku manusia yang lebih tabah…aku pon taknak dah nak sesakkan kepala aku dengan perkara perkara yang menyakitkan kepala macam fahmi dan ilham ni..aku rasa kalau takda diorang hidup aku lebih teratur dan takda masalah..macam masa aku amik keputusan nak lupakan diorang sekejap masa nk abihkan thesis aku dulu…alhamdulillah semua berjalan lancar dan aku berjaya grad…sebut pasal grad…tak lama lagi konvokesyen aku…dengan ketiadaan abah dan ummi…dan ilham mahupon fahmi….ahhhh! malas aku nak fikir…aku tak pergi konvo aku pon takpalah!...

‘’u…ok..i pergi sekarang…but please…at least think about me..think about us and most important thing..think about yourself…I minta maaf sangat-sangat im…it is not my intention…I don’t know what caught into me that time..i don’t know what to think anymore that time….takpelah…just call me whenever u feel to do so…I akan tunggu u…sekarang,,,atau bila bila pon….once again…maafkan I, im…’’ ilham berlalu pergi..terhincut hincut…dalam keadaan yang murung dan sedih,,,frakly aku memang kesiankan ilham…dia memang pandai berkata kata dan aku pulak selalu kalah dengan kata kata janji manis dia tu…saat tu aku dah tinggal keseorangan…aku rasa macam tak terbeban lagi dah dengan semua bende…aku rasa macam bebas…aku harap ini permulaan yang baik…walaupon sakit nak tinggalkan ilham mahupon fahmi..tapi buat masa ni..ini adalah jalan yang terbaik yang aku boleh fikirkan…aku Cuma nak baikkan hubungan aku dengan kelarga aku dulu…yang lain aku nak fikirkan kemudian…..

************************************************************************

Dekat dua minggu aku duduk hospital…tapi tiada sapa yang datang melawat aku….yelah…kau kan bangang im…dah ade lelaki dua orang duk gilakan kau..kau boleh pegi halau diorang dari hidup kau..sekarang rasalah kau lonely…memang aku lonely…ilham memang takda langsung contact aku..mungkin dia yang tunggu aku mesej dia…fahmi pulak aku tak tahu pergi mana…sebenarnya dalam hati aku terdetik sedikit sebanyak perasaan serba salah pada dia…teringat kata kata dia masa dia melutut kat hospital…kenapa aku tak pernah bagi dia peluang untuk betol betol cintakan aku…kenapa aku sendiri yang bermain dengan kata kata citna pada dia…sedangkan dia ikhlas cintakan aku..aku pulak macam jadikan dia alat untuk aku lupakan ilham..tapi ujung ujung aku tka boleh langsung lupakan ilham….maafkan sayang, fahmi….sayang?..apa erti sayang aku pada fahmi?...

Aliff datang jemput aku..aku memang dah siap siap packing malam tu sebelum tido lagi sebab aku dah tak larat nak duduk hospital ni..bosan…bau ubat tuh pon dah cukup buat sapa-sapa yang sakit bertambah sakit…nak nak lagi aku duduk private room memang bosan tahap gaban…alamak..kejap lagi aku nak check out..macam mana pulak aku nak bayar…kalau dua minggu ni masak aku kene beribu ribu..patut ke aku tanya aliff? dia kan kaya…aku mana nak berduit..takakn nak tanya ilham or worse fahmi pulak?...aliff jelah satu satunya harapan aku…

‘’errmmm..aliff,,I takda duit sekarang…boleh u pinjamkan duit u tak?...nak bayar bill hospital?...’’ aku pon buat muka sedih anak kucing mintak ikan kat aliff…yelah..aku memang takda duit langsung..aku baru keje…nak nak lagi aku ni family pon dah buang…so aku pretty much macam broke gila babi dan sebatang kara…

‘’eh…don’t worry…dah bayar dah bill u…tapi bukan I bayar…dia yang bayar…’’ aliff memuncungkan bibir menunjukkan ke arah seorang lelaki di counter pembayaran bill..demn it…dalam banyak banyak lelaki dalam dunia kenapa kau yang nak bayar bill aku…Norman Jamal!..bos aku!..orang yang nak buat sexual harrassment kat aku…terus aku rasa macam shit..ok..ilham..aku boleh terima…fahmi…aku boleh terima lagi jugak…tpi norman jalaml adalah orang terakhir dalam dunia yang aku nak mintak tolong kalau ada masalah…dan macam mana pulak dia tauh aku aku keluar ari ni..ehh..dia kan boss aku..so aku tka boleh nak halang apa dia nak buat…kecuali sexual harassment tu!

Norman jamal menuju ke arah aku dan aliff…dari jauh tersenyum..dengan rambut dia yang bouncy sikat tepi tuh…kenapalah kau elok sangat dan sangat kasanova…aku actually segan lagi nak jumpa dengan dia lepas peristiwa malam aku hapir diliwat norman jamal dan pada hari dia marah aku kat office..that is so unprofessional!...dah ade boyfriend lepas tuh flirting around..yelah..maybe dia dengan BF pramugara dia tuh in open relationship kot..BF dia selalu travel around…tuh yang dia selalu sangap kot…ehh..pandailah spekulasi aku ni..makin jauh pulak…but..yes…sesiapa yang melihat normal jamal..he is an eye stopper..orang comfirm menoleh ke dia…senyuman dia bukan je kat mulut..tpai mata dia pon senyum…benci aku selalu kalah dengan pandangan macam tuh sama macam masa aku kalah dengan Fahmi dulu!...

‘’ok?..ready nak balik?...let me send you home…’’ norman mengofferkan diri dia…aku pula tecegat…aku tak semena mena tanpa sedar dah pegang lengan alif….
‘’ehh..its ok…aliff will send me home..kan aliff…’’ aku memandang aliff semabil senyum buat isyarat mata….aliff pulak macam tercengang telan air liur…ok dari situ aku dah tahu..aliff mungkin ada masalah..

‘’alamak u… rini tak drive datang sini…tadi kawan I hantar I kat sini…I think u better follow your boss…lepa sni pulak I nak kene pergi ampang kejap ada hal…’’ aliff senyum kat aku balik,…lain macam jer…tah tah aliff dengan norman dah berpakat tak?...alamak..aku cuak pulak karang kalau aku g dengan norman…dia amik kesempatan kat aku lagi….ke dia bawak aku ke mana mana tempat yang aku tak tauh ke…lelaki macam norman ni berani buat apa jer…and believe me you didn’t see its coming..aku terpaksa menurut je…aku berfikiran positif je kali ni…aku taknak la selama lamanya buruk sangka…mungkin jugak ini jalan terbaik untuk aku baikkan keadaan aku dengan boss aku norman jamal yang kacak ni…karang kalau keje dalam environment bos tak suka kita..susah pulak..lpas abih probation taknak sambung contract pulak..memang la it looks macam unprofessional..tapi kalu dia nak buat jugak karang apa pon aku tak dapat…dah satu hal nak carik keje lain pulak….

Dari tadi aku diam je dalam kereta…norman jamal pon macam nak cakap or tanya apa apa..aku rasa mungkin dia dapat agak pasal apa aku masuk hospital…atau mungkin jugak sesiapa dah ceritakan kat dia…lantaklah…dia nak fikir apa paon..janji aku buat kerja bagus…cukuplah…hal peribadi aku..tiu masalah aku sendiri…tiada siapa boleh masuk campur..termasuk norman jamal….tiba tiba norman jamal pegang tangan aku atas peha aku…aku tergamam sekejap….aku dah agak dah bende ni akan berlaku jugak…ive told you..norman pandang ke arah aku sambil tersenyum….aku tarik tangan aku…

‘’ermm…I think we should stay professional..you are my boss and im respect you on that..sorry…but I think I have to tell you this..and we better be professional..im so sorry..’’ (tu dia speaking berasap rasap!)..aku diam..norman diam jugak..mungkin tak tauh nak respon macam mana pada aku…aku macam dah ready je hadap telinga kalau dia sound aku…aku pon kene ingat si norman tu tadi bayarkan bill aku…jangan nanti terhutang budi tergadai body pulak….

‘’sorry susahkan encik norman…nanti later boleh bayar semula bill saya tadi tu…tolak dari gaji saya bulan bulan….’’ Terpaksa aku buat hutang…abh nak buat macam mana dah aku sendiri yang boodh dan kufur nikmat pegi kelar tangan aku nak bunuh diri segala…norman pandang aku….

‘’ok..nanti we discuss about this later ok…but now I nak pergi makan….u follow..’’ as usual norman dengan perangai mendesak dia tuh..aku pon tak tahu nak buat macam mana…susah dapat bos macma ni..aku dapat bayangkan dalam masa masa akan datang dia akn jadi seorang yang sangat pain in the ass pada aku…so aku kene je get ready carik kerja lain…aku ikutkan jelah..tak kata ya tak kata tidak..diam je…aku tengok dia pon sebanrnya takdalah excited sgt dengan aku..tapi aku tauh dia ni jenia yang macam mana…jenis yang sekali dapt lepas tuh terus blah..sok kalau dia dah dapat aku confirm kat office dah jadi tak selesa….dia pon mesti nak naik naik aingin dengan aku..mungkin itu yang jadi kat budak budka graphic sebelum aku..(comfirm je budak budak graphci opis aku plu!)…sampai tempat makan…kalai ni secret recipe…bukan mamak lagi occay!..

‘’ehh..your convocation tak lama lagi kan??’’...lepas abih makan norman open table dengan tanya pasal konvo aku pulak…bende yang aku seboleh bolehnya taknak fikir…aku tak fikir pon aku nak pergi…sorang sorang..kejap lagi orang lain happy happy dengan family diorang..aku pulak sorang sorang..menangis bagai...aku pon nak jugka jaga hati aku sendiri..tak sanggup dah nak terluka dan menangis lagi dah…it just too painfull..

’yes…but im not sure im going..got family probs’’…aku jawab pendek….sebab taknak fikirkan sangat…taknak berdrama kat secret recipe ni…

‘’why?..you should go…yes! I think u should go! I akan temankan u!..fullstop!’’ again…jantan psiko ni aku memang tak faham apa yang dia nak sangat dari aku…virginity aku?(matilah mengaku sesuci embunan pagi!)…suka suka dia je nak paksa paksa aku pergi konvo aku sendiri..yes aku tahu its bloody important to me…tapi kalau aku taknak pergi takkan lah dia suka suka nak suruh aku pergi..kau tuh bos aku je tauh norman..bukan laki kau tau!...syurga aku belom lagi bawah tapak kaki kau!..(belom lagi katanya!)…aku rasa aku memang kene tegas dengan norman lepas ni..selain dari muka dia yang handsome tu,,,dia juga seorang kasanova..so im! Kau kene berhati hati…one thing Norman Jamal and Ilham have something in common is..diorang sweet talker and a also a heartbreaker!

’ehh…jangan marah sayang..nanti tak comel!’’ gituhhh! Ulasan norman jamal bila aku buat muka…aku pon apa lagi…tersengih malu malu lah…frankly..kalau orang kacak bergaya handsome puji mahunya tak blushing…tapi dalam hati aku takda perasaan pon pada norman…dan aku dapat rasa dia pon mungkin dalam nada bergurau…tiba tiba..

‘’hye im…lama kita tak jumpa…you nampak happy sekarang…’’ilham menegur aku dari belakang …how in the wrold kau boleh ada kat sini pulak ilham?…sebesar besar KL ni kau boleh jumpa aku kat sini…dah dua minggu aku tak jumpa ilham..dan dia takda hantar sebarang mesej…tu sebab aku yang suruh jangan contact aku buat masa ni…tapi aku buat muka cool je..aku tengok ilham kaki dia masih belum sembuh…mungkin baru dapat jalan..so masih gunakan tongkat…tulang dia pon mugkin tak kuat…despite of everything happens…yes I do admit that I still care about ilham…dan juga fahmi….kenapalah aku begitu menyayangi kedua dua insan ni….

‘’sayang you bayar la…lepas ni u cakap nak bawak I pergi KLCC kan?...’’aku pegang lengan norman jamal…norman macma buat muka terkejut…tapi terus act cool dan macho…aku pon tak faham macam mana boleh cakap bende macam tuh…sengaja aku nak sakitkan hati ilham mungkin..aku nak dia rasa macam mana aku rasa sakit sebelum ni jugak…bukan bermaksud aku balas dendam..tapi aku masih tak dapat maafkan…dan aku nak jauhkan diri aku dari ilham atau sesiapa pon….aku terus bangun dengan norman….dan berlalu dari situ….malas nak bergaduh kat tempat awam…karang kalah pulak drama TV…tpi ni kisah gay…tak ke jadi tajuk utama paper metro esok?!...

‘’u pergilah mana u nak pergi dari I im…sejauh mana pon u pergi I akan carik u jugak…dan u jumpalah sesiapa pon yang u nak jumpa…I tak pernah halang u pon selama ni…tapi I tahu..dalam hati u ada I sorang je im…setiap nafas u sebut nama i im…you tell me macam mana I nak lupakan u? kalau inilah yang dinamakan pengorbanan, I sanggup lakukan demi u!...tapi beri peluang untuk diri u sendiri dulu im..maafkan diri u sebelum u nak maafkan sesiapa….’’ 

Aku diam….kata kata ilham begitu menusuk dalam hati aku…aku yang nak marah..jadi hiba…jadi tak keruan…selama ni setipa kata kata ilham memang mampu melembutkan hati aku…dia buat apa pon tetap aku akan lembut hati..dengar suara dia pon dah cukup buat aku gembira….

‘’is that your lover imran? what a great lover…’’ Aku dengar norman bercakap sendirian sambil melihat ilham…yes..aku memang tahu ilham seorang yang kekasih yang hebat…tapi kedegilan aku sendiri masih belo\um dapat melenyapkan perasaan marah dan kecewa aku pada ilham….

‘’ilham…I don’t want to this now…at least not today..not here!’’..aku menarik lengan norman jamal beredar dari situ…aku rasa macam drama queen dah…tapi ilham lagi drama…depan depan orang nak cakap bende bende cinta segala..aku pon naik segan….luckily masa tuh tak ramai orang…orang tengok ilham bertongkat mungkin jugka orang syak dia sewel….atau pengemis berbaju smart yang suak cakap merapu rapu sebab ekside wayar putus…

‘’seriously u wanna left that person?..if I were you I run to him…hug him!’’…ehhh..kemain gatal kau norman jamal…lepas kau nak goda aku..lepas th kau nak try si ilham pulak…memang sah kaulah top players in KL!..semua roang yang elok kau nak..walaupon orang tuh tempang pakai tongkat….

‘’you can have him if you want!’’…for now itu jer yangh terlintas dalam kepala otak aku…aku pon tengah emo dan bengang…sedikit terusik dengan apa yang ilham buat…kinda romantik…tpi not this time ilham…aku takkan termakan lagi dengan kata kata manis kau ilham…disebabkan kata kata manis kau..aku kat tempat sekarang ni..hilang keluarga…hilang segalanya…terkenang muka ilham tadi…begitu beria…aku rasa norman jamal pon dapat rasa keikhlasan ilham..sebab tuh dia sampai nak try si ilham…ahhh…bullshit semua ni…wake up im!..enough is enough …your body cant stand for any test on you…..

‘’no honey…I nak u jer…tapi sweet u paggil I sayang…panggilah I selalu..kat office pon takpe…hihihi..’’ norman mengangkat bahu sambil mengangkat kening…muka nakal gila…dia tka tahu ke aku tengah sedih sekarang ni?,..dia boleh cakap bende macma tuh…best nnya jadi kau norman jamal…tak payah nak fikir apa apa…kaya…fun jer keje kau…takda perasaan….ade lover…what a life you had…I wish aku boleh tuka tempat dengan norman jamal…..

‘’ehh..jap…wallet I tinggal…’’ lepas separuh jalan nak ke parking…aku baru perasan wallet aku tinggal kat meja..mungkin tadi dah rushing nak blah….aku patah balik…aku risau jugak kalau terserempak dengan ilham atau aliff….

‘’aku dah buat apa yang suruhh!...aku tak tauh kenapa diorang boleh buat tka tauh!..ehh kau jangan nak cakap aku bodoh!! Hormat sikit!...kalau takda aku..plan ni semua tak jadi kau tauh?! Kau ingat senang aku nak belakon depan diorang?..haziq..kau dengar baik baik..!!from now..aku dah taknak buat semua bende gila ni lagi dah..this is gone too far from what we had plan!”…aku terdiam…aku tak tau kenapa…dengan apa yang terjadi….aku tahu..tuhan masih ada nak bantu aku..untuk aku kenal..siapa yang baik dan siapa yang buruk..dan ada hikmah disebalik apa yang terjadi…

‘’aliff…aku kecewa kau macam ni aliff..’’….aku menghela nafas panjang….


Bersambung….

10 comments:

Reynold Spine said...

makin best.keep updating.me n my friend are obsessed with your story!big fan.kudos to u!

Mohd Zahid said...

Aiyooooo...drama

IzyBoy said...

I feel the way he feel... Telenovela!

Akim Luqman said...

kuang hajar gila haziq and alif.... ilham so sweet hope dia org akan ber satu

Henry Yamashita said...

Reynold Spine : thanks for u guys supporting!...only a few episodes left..=)

Henry Yamashita said...
This comment has been removed by the author.
Henry Yamashita said...

mohd Zahid : biasalah drama plu telenovela kan.haha

izyboy : i feel u too...=)

Henry Yamashita said...

akim luqman : masih tak tauh kan apa tujuan aliff buat mcm tuh..=)

Afnan Syuwari said...

a big round of applause to you for your talent and also your creativeness. great story line.

it's not an ordinary love story but there's a lot of lessons to be learn in the story.

congratulation and good luck to you. keep on writing bro!

Henry Yamashita said...

Afnan : thanks for the compliment..=)..i'll keep writing as long as the is readers to read my stuff...=)