Followers

Saturday, April 9, 2011

Untukmu Im...[Episode 6]


:: Muslihat Metro…so fishy! ::


‘’adoshh!!........’’…aku terdengar suara…..aku toleh…..aku Nampak sekujur tubuh yang telah lama aku tak jumpa…orang yang banyak bagi bad effect kat aku sampai aku jadi seorang gay…

‘’erh?!...haziq?!...apa yang ko buat kat sini??...’’..aku tersentak campur terkejut tengok haziq…(sapelah pulak haziq ni kan?)..haziq adalah senior aku masa kat sekolah …tua 2 tahun dari aku..dia sekampung dengan aku…masa aku sekolah dulu…dia yang selalu jalan kaki dengan aku ke sekolah…rumah si haziq ni letak hujung kampong,,.on the way ke sekolah rumah aku…kira dia kalu pegi sekolah mesti lalu depan rumah aku…mak aku pulak meniaga nasik lemak…dia memang beli tiap-tiap hari…mungkin sebab dia nak usha aku pasal sebelum pegi sekolah aku akan tolong ummi meniaga..(ferasanlah ko!)..lama-lama aku berkenalan dan aku baik dengan dia…seriously masa tuh aku tak tahu pasal gay-gay ni lagi (maklumlah…k.g!)…aku pon tak tahu kenapa aku berkawan dengan dia..mungkin sebab selesa kot…dia tinggi sikit je dari aku…kulit gelap (ayam kampung uolls!)…rambut terurus spike…ade goatee..yang penting tangan berurat…(senang cerita kalau korang taste budak kampong..haziq has wut it takes~)…

‘’laa…kita kan sekampung…sakit doh ko baling tepon ko!...budak-budak cakap ko tengah cuti…kebetulan aku pon cuti…aku pegi umah ko tadi..ummi ko cakap ko pegi sungai..tuh yang aku datang ni’’…sambil dia hulurkan telepon aku yang basah kene air sungai tuh..aku tengok skrin dah tak menyala…keras betol kepala ko haziq kan….haishh..makin hensem pulak aku tengok si haziq ni….dulu dara aku dirampas oleh haziq la…(setan punya jantan!)…masa tuh dia ajak aku pegi rumah dia...lepak-lepak..turn out to be dia rogol aku pulak….but frankly speaking..walaupun aku menahan kesakitan selama dua jam…aku menikmati setiap saat..(dasar sundal!)…disebabkan peristiwa itu jugak aku mula berjinak-jinak dengan dunia gay ni…selepas peristiwa tuh…haziq dah tak layan aku macam sebelum aku kenal dia…dah dapat apa yang di nak…blah camtu jer…ade gak aku jumpa dia dua tiga kali terserempak kat KL..setiap kali terserempak mesti dengan orang yang berbeza…

‘’sorry lah….aku tengah problem…bad mood sikit’’,,sambil mencebik bibir buat muka gedik-gedik manja…

‘’ala…rilek la…masalah awek ke??...atauuuuu…….bf?’’,,errksss…aku sedikit terkejut dengan soalan yang macam hanjeng dari haziq…kot ye pon nak carutkan aku perlu ke nak direct sangat macam tuh….buntu pulak nak jawab soalan tuh..aku tahu pasal orientation dia..tapi takkan dia tahu aku..ke sebabkan peristiwa lampau dia ingat aku dah jadi gay terus??.(memang pon!),,one more thing aku ingat pasal haziq ni..dia dulu selalu cerita dia ade awek…padahal aku tak pernah Nampak sekali pon dia dengan awek dia….aku Cuma tahu dari nama…kalau tak silap aku nama dia syamira…(syamira ke syamir haziq oii??.)…tapi aku tak pernah tengok siap awek dia…(awek atau awok?...propa je kan!)…

‘’it’s my Bf…dia dah putuskan our relationship…hmm’’..last-last aku mengaku jugak….eyhh..pehal aku pegi cerita kat haziq plak…damn it….aku tiba-tiba rasa tak selesa…tapi for now aku macam memerlukan telinga seseorang tuk mendengar masalah aku…dan haziq pulak hadir tepat pada masanya (walaupon kene baling dengan enset!)…

‘’ermm….Im…kasih sayang tuh kalau kita tak jaga memang akan pudar Im…lagi-lagi dalam dunia day yang penuh panca roba ni…aku dah rasa macam-macam dah Im…lover tipu duit…aku ingat dia sayang aku betul-betul…but……………the point is…kalau orang dah taknak kat kita…kita biarkan jelah dia pergi…relakan apa yang dia mahukan…kalau kita sayang kat dia..biarkan dia bahagia….anggap jelah cerita dia dalam hidup Im dah berakhir….’’…balas haziq dengan nada yang sweet….

‘’aku tauh…aku tengah cuba nak lupakan dia…thanks haziq….’’…aku tak mampu nak berkata apa-apa..ada betolnya dengan apa yang haziq cakap…mungkin dia cakap dari pengalaman dia sendiri…aku rasa nak menangis lagi tapi aku taknak menangis depan haziq…(ego sangat!)

‘’ok lah…aku balik dulu…mak aku suruh pegi kedai tadi ni…karang membebel plak dia dah sejam aku pegi tak balik-balik..malam ni aku datang umah ko lagi lepak-lepak…’’…lantas haziq bangun meninggalkan aku..aku hanya tersenyum tengok dia…tak pernah berubah…nakal!....tinggal aku sorang kat sini..menghadapi sunyi dalam hati aku…

Malam tuh haziq datang rumah…sesuatu sangat ko kan nak lepak..bukan nye esok takda lagi…dia datang berkain pelikat jer..dari surau katanya….(sejuk perut mak mengandung!),,,mak aku ni dah biasa dengan si haziq…dulu-dulu dia kalau aku tak da rumah…dialah yang tolong mak aku kat gerai…mak aku dah tua..mana la larat….dia tolong pon tak mintak gaji…ikhlas jer….so kalu dia datang umah aku..memang mak aku suruh masuk….walaupon kejap…minum-minum kopi dulu…dah lama gak aku tak bercakap dengan haziq ni…macam dah 3 4 tahun rasanya….

‘’buat ap je cuti-cuti ni?..jom lepak KL rumah aku nak?..petang sok aku dah nak balik..’’…haziq tanya aku..menarik gak offer tuh…dapat aku jalan-jalan sana…jumpa kawan-kawan aku kat sana…(padahal dalam hati ada niat nak carik ilham)…sehari dua dah lah…ummi aku dah jelling-jeling aku…nampak sangat tak bagi pergi…mungkin sebab cuti dulu aku praktikal…lepas tuh cuti kali ni jer yang aku free bleh duk rumah…kalau tak memang jarang lah aku dapat balik kampong..tapi aku tauh..mak aku tak melarang…pasal aku pon dah besar panjang…(apa yang besar?)…

‘’..ermmm…boleh kot…aku pon bosan duk kat kampong ni…hahahaha’’..aku berbisik kat haziq…haziq hanya ketawa….malam tuh aku borak panjang dengan haziq…samapi tak sedar aku dah tertidor kat ruang tamu…(takda apa-apa yang jadi…korang jangan nak piker macam2!)….aku terjaga awl dari haziq…aku pandang dia…terselak-selak samapi peha kain dia…eyh..geram pulak…hahahah…..tak pasal-pasal pagi-pagi dah stimm…btw..aku tengok muka dia tenang je walaupon dia tidur…orang penah cakap kat aku dulu…muka manusia ni paling jujur masa dia tengah tido….so I guess..dia seorang yang jujur lah kot??..

Petang tuh aku ke KL…ummi dengan abah izinkan aku pergi asalkan pandai jaga diri..mungkin dia tak risau sangat sebab aku anak lelaki…dan sebelum ni aku dah pernah duk KL masa praktikal dulu..so aku dah rasa selesa…haziq pon ada…diorang percaya kat haziq so tu mungkin salah satu sebab ummi dengan abah bagi aku pergi KL…

Secara jujur..masa aku mula-mula sampai KL..perkara pertama yang aku teringat adalah Ilham…aku rindu kat dia…apa yang terjadi 2 hari lepas masih aku tak dapat lupakan…apa perlu aku buat??...merampas kebahagiaan dia dengan pompuan tuh?...atau aku perlu merelakan sahaja?..aku cuba call ilham…aku Cuma nak bagtahu aku nak sangat jumpa dia sekali lagi buat kali terakhir at least…aku perlu bagitahu apa yang aku rasa…aku ada jugak call aliff…dua-dua tak dapat dihubungi…mungkin siorang dah tuka number telefon kot…kenapa aku rasa macam aku jahat sangat??...putus hubungan…putus sahabat…semua sebab kelalian aku……aku rindukan diorang…

Aku sampai KL dah malam…banyak kali berhenti…mungkin haziq tak biasa drive lama kot…walaupon baru pukul 8.00pm..aku rasa macam dah penat…sampai je depan pintu rumah aku dengar phone haziq berbunyi…haziq suruh aku masuk dulu..sambil dia hulurkan kunci…aku terdengar dari dalam rumah haziq kat luar bercakap dengan someone dalam phone…

‘’ok..ok…sok aku bawak dia jumpa ko…ko jangan risau….’’…..berderau gak darah aku…dia nak bawak sapa dan jumpa siapa??...aku ker?...macam-macam dalam fikiran aku,,,sampai aku fikir dia nak jual aku…aku dah jadi nervous…serba salah…semua macam tak kena…tapi aku biarkan sahaja…mungkin aku terlalu memikirkan sangat…aku tak sepatutnya beranggapan buruk kepada haziq sedangkan dia baik kat aku…haziq menunjukkan bilik tuk aku stay…aku tengok takda sapa-sapa dalam rumah tuh…walaupon hanya rumah teres setingkat,,,aku tengok dalam macam casa impian!(curlust!!..sah-sah rumah PLU!)…bersih…perabut teratur..magazine tersusun….tak macam aku..serabut je manjang…ala..wut do u expect…sedangkan masa sekolah lagi dia dah neat giler…ni kan pulak bila dah kerja..dah stabil..lagilah dia jaga….aku terus masuk bilik tuh…lepas mandi memang terus tido…(kuat membuta betol!)…aku tengok lepas haziq masuk bilik dia terus tak keluar-keluar…..lantaklah!...

Kruukkk…krukkkk….aku terjaga sebab bunyi perut aku tak smena-mena menjadi alarm bangun tido…aku tengok jam dah pukul 10.00am…aku keluar bilik tengok rumah sunyi sepi….mungkin haziq dah keluar pergi kerja…perut dah lapar sangat…ni dahlah rumah orang takkan aku nak main geledah jer…aku pergi kat peti ais…ade satu notes pink..

‘’aku pergi kerja dulu..ko siap..tengah hari karang aku amik ko lunch…sarapan ade atas meja…=)’’

Macam biasa…kerja aku suka tengok-tengok barang orang…(jangan buat…sangat biadap okeyh!)…dari dapur aku terus ke ruang tamu…bukak TV..rancangan TV hari-hari biasa ni tak best…banyak pasal suri rumah lah…bicara pagi lah…so aku tengok-tengok magazine…wahh!!...masculine!..men’s portfolio!..men’s vogue!...lelaki!..semua ada…sangat metroseksual okeyh!...sedang aku belek-belek..terjatuh sekeping surat keluar dari buku yang aku baca,,,,nama yang aku Nampakkat sampul surat tuh adalah….SAYANG……

Aku terus ambil surat tuh….lama aku pegang…aku ni anak muda..perasaan ingin tahu aku sangat membuak-buak…owhh…suddenly aku jadi takut..aku dah la menumpang…tehn aku nak menceroboh hak privasi orang pulak??...wth..cepat-cepat aku amik buku tuh…damn it!!.surat ni muka surat berapa pulak tadi ni!!...arghh…..aku gelabah….lastly aku agak-agak jer….aku letak..tutup buku..terus susun buku tuh balik…aku terus masuk bilik…nak siap-siap…kejap lagi haziq nak datang jemput aku pegi makan tengah hari pulak…pagi tuh aku sarapan roti canai jer….tak kenyang sangat…so cepat rasa lapar semula….

Jam dah pukul 1.30pm..haziq tak jugak sampai-sampai…aku dah siap since pukul 12.00 lagi….karnag kalu lewat dia sah-sah kene masuk keje pukul 2.00pm…mesej masuk kat phone aku tiba-tiba….

‘’kejap eyh..dah nk smpi..i pick up kwan td’’..::Haziq ::13:34,10/05/10::

Aku just reply ok jer…fadeup jugak menunggu orang…akufikir nasib aku menumpang jer…kalau tak dah lama aku halau dia keluar(emo sangat!)..lebih kurang 15 minit lepas tuh haziq sampai….guess what who with him??....

‘’eyh…fahmi??..apa yang u buat kat sini??..aku terus tanyakan soalan…terkejut macam mana dia boleh ada dengan haziq…one more thing aku dah benci kat dia…aku tak tahu macam mana dia boleh flirting dengan aku sedangkan dia dah ada aliff…tak pasal-pasal persahabatan aku dengan aliff is on the rock…hari tuh Ilham…hari ni fahmi pulak..bala apa lah yang sampai hari ni…hmmmm

‘’abang carik Im la…maaf abang terpaksa buat cara ni…kalau tak…Im taknak jumpa abang?’’..sambil tuh dia duk sebelah aku kat sofa…aku tak tahu nak respon apa…Cuma aku sedikit kecewa dengan apa yang dia dah buat…kalau aku tahu dia adalah milik aliff aku takkan pernah nak keluar dengan dia…tapi aku pon bodoh…sebab aku dah ada ilham masa tuh…aku still pegi dating dengan dia…eyhhh….wait a minute…aku dengan fahmi lunch je masa tuh…nothing more….kalau aku nak dekat fahmi tuh..dari dulu lagi aku dah bawak tido kat hotel!..aku geram jugak dengan haziq..rupa-rupanya ni muslihat dia…pandai diorang plan….so fishy!

‘’ermm…aliff sihat?’’…aku bertanya ala2 suara serak-serak basah rani mukherjee dengan intonasi yang perlahan…aku tak pandang pon muka fahmi..konon-konon nak buktikan yang I’m cool..I’m ok….aku dah takda idea nak tanya apa…tiba-tiba mulut aku pegi tanya pasal alif..(cemburu sangat!)…kenapalah kecik sangat Malaysia ni..sebanyak-banyak PLU atas bumi ni..macam mana aku boleh cruch dengan BF Aliff??..aliff pon aku tak dengar berita dah lama…mungkin dia marah sangat dengan aku agaknya…(wwwuuu..sedihnya…),,,,dan sekarang don’t say haziq and fahmi know each other….

‘’dia sihat Alhamdulillah…ermmm..maafkan abang..masa awak pergi…abang tak sempat nak explain..perkara yang terjadi bukanlah seperti yang Im fikirkan….im…dan abang mintak maaf gunakan haziq tuk berjumpa dengan abang….please don’t blame him..’’..fahmi membuka mulut setelah lama dia berdiam diri..sentap cikit dengan apa yang dia cakap…so semalam haziq bercakap dengan fahmi??...aku taknak tanya macam mana diorang kenal…rupa-rupanya diorang dah plan….fahmi menarik tangan aku menghadap kearah dia…fahmi terus peluk aku…aku tersentak..apa yang dia buat ni…mungkin sebab dia tengok aku macam sambil lewa dengan apa yang dia cakap…..tapi aku tarik badan aku balik….

‘’maafkan abang im..bukan niat abang taknak bagitahu Im…abang tak tahu macam mana nak mulakan bagitahu Im…actually…aliff dengan abang is over…dia yang putuskan hubungan kami…sebab dia ada someone else…tiba-tiba dia nak kembali kepada abang…the thing is..abang dah tak boleh nak terima dia lagi…dia hanya sejarah dalam hidup abang…sebab tuh abang lari ke JB…dengan harapan dia tak jumpa abang…tak sangka masa hari yang kita jumpa dia tiba-tiba serang….abang tergamam..i don’t know wut to do….abang kene tenangkan dia..kene explain pada dia yang our relationship is over….please Im..give me one chance to show you how precious you are in my life…please Im….’’…panjang lebar jantan ni merayu….tapi..betul ke yang dia cakap..adalah dia berlaku jujur pada aku?...at the same time…there is a rule in gay relationship…(apa yang orang cakap lah!)…- u can’t couple with ur best friend ex-bf-…aku terdiam seketika….aku tengok haziq just duduk diam-diam je kat dapur…shit..dah lah lapar…ade drama plak!....

‘’u…I tak mahu buat macam ni kat aliff…I kawan dia…u kene faham…walaupon relationship u dengan dia dah berakhir…nanti apa pulak aliff cakap..i nak berbaik dengan aliff…I just can’t do this to aliff….and u know it….’’…aku balas perlahan….aku betol-betol menghormati aliff sebagai kawan aku..dan aku nak terus berkawan dengan dia…aku Nampak fahmi menarik muka sedih….aku faham ap yang dia rasa..actually…jauh dalam hati aku…aku betol-betol menginginkan fahmi jugak…terutama bila aku dah single..aku rasa sunyi..tapi haruskah aku menerima dia?..betol ke aku boleh suka pada dia hanya sebab rayuan gombal dia??..

‘’but it is not fair to me Im..i really like u….bagilah peluang kat abang….sekali pon jadilah…abang janji abang akan gunakan peluang ni tuk buktikan yang abang boleh jaga Im…please Im….’’..aku jadi rimas dengan rayuan dia…(berharga ke tidak tuh??)…aku hanya diamkan diri…..nak fikir apa yang aku nak buat sekarang ni…..terima atau tidak??...

‘’I need to think…Im tak boleh nak bagi jawapan sekarang….but I will let u know....tapi jangan terlalu berharap…’’….aku boleh lihat raut wajah sedih fahmi…tapi aku tak boleh bagi jawapan serta merta…oen more thing aku hanya dengar dari sebelah pihak jer…aku tak dengar dari sebelah aliff lagi…I’m might hear different version….tak adil untuk aliff dan aku….aku teringin nak menerima fahmi dalam hidup aku…tapi masih terlalu awal…aku baru putus dengan Ilham.....aku perluklan masa untuk diri sendiri…at least untuk tenangkan diri…..

Tiba-tiba seorang yang aku kenali masuk ke rumah….aku sangat terkejut dengan kemunculan dia…bala apa aku dapat hari ni??...dia ni pulak…kat mana-mana je dia boleh muncul….bela hantu ke??

‘’Im……fahmi………’’….aliff memanggil dari muka pintu……

Bersambung……


14 comments:

danielryzal said...

hahahaha mcm my lovelife la plak kan.. bab plot2 akhir tu

Miaki Yamashita said...

danielryzal :....hehehe.....tulah....based on true story and true event..lol~

ZaCk AzRiN said...

huhu...tragik giler....
cter nie bnyk conflict ...
byk suspen....pndai la pncerita nie...
bjaya mnarik mnat pbaca...

MEIYERR90 said...

kesian im..hehehe..xhbs2..
tunggu next episode

•● Tun Mohd Fakuradzi ●• said...

hermm.. teringin lah nak kenal dgn si Im nih.....

Miaki Yamashita said...

zack azrin :....huhuhu..tanx...yup..name pon telenovela..tuh yang drama n conflict sgt~

Miaki Yamashita said...

meiyerr90 :....yup...kesian..next episode lagi dramatik!...wuwuwu

Miaki Yamashita said...

tun :....heheeheh....ujung cerita nanti i'll tell u who k...=)

Awan Sutera said...

i love the story and penceritaan..
dapat rasa feel dia.. well written..
keep it up k..
:)

Miaki Yamashita said...

Awan Sutera :..tanx for the compliemtn....im trying to do teh best for all the readest!...n tanx for the support..hehe

kongcrete said...

wah..knape dgn dorang ni? senang2 je nak luahkan feeling konon2 cinta suci kat im. kesian im. tau la bdk kg..tp x baik la main2 kan beliau.
(tahniah kpd author sbb bjaya buat sy emo) :p

Miaki Yamashita said...

kongcrete: huhuhu.....tanx2...emo sikit2 je tauh...ala...im kuat...im boleh hadapi sume dugaan..cewahh~

kongcrete said...

steady la im~ anyway, cant wait for ep9.

zack.zaqimiee said...

Wow. Sedih... :-(