Followers

Saturday, April 16, 2011

Untukmu Im...[Episode 7]



:: Air Mata dan McDCheeseburger::


‘’Im……fahmi………’’….aliff memanggil dari muka pintu……

‘’ apa you buat kat sini??..i takda apa-apa….i tak tahu pun this is their plans…I memang betul-betul tak tahu..please don’t blame me,,’’…aku cakap dengan gelabah campur sedih…suara aku pon dah serak-serak basah macam angsa tertelan bijik nangka. Seriously aku taknak kehilangan aliff s my friend and kalau di fikirkan balik non of this is my fault. Aku tak tahu pon yang fahmi tuh milik aliff…eyh…macam mana pulak aku buat spekulasi ni?..sedangkan neither aliff atau fahmi tak pernah terangkan kat aku apa hubungan diorang. One more thing is aku tak tahu pulak si fahmi tuh gay..ya..walaupon masa first time jumpa dulu dia cakap dia straight…like I wanna believe it…pakar scanning macam aku ni tak pernah salah..(janji confident!)..

‘’..ermmm….u tak salah…I yang salah…I tak pernah bagitauh you yang fahmi actually my….ermm…my…….’’..aliff tergagap-gagap…(pehal nk feeling sangat??)

‘’he is my ex-bf only and thing between us is last year..he the one ask for it!..thats the reason why I leave KL!’’….tengah-tengah aliff nk cakap tegagap-gagap tuh si fahmi pulak mencelah…terkezut gak…aku tengok reaksi aliff sedih sangat bila fahmi cakap macam tuh…and i bet it is a natural expression…mungkin aku faham apa yang aliff rasa…especially apa yang terjadi antara aku dengan ilham…aku bangun dan duduk sebelah aliff…aku pegang tangan aliff….

‘’aliff..betul ke apa yang fahmi cakap tadi?..i perlu dengar dari u jugak..kalau tak it is not fair for u kalau I suka-sua nak judge u later on..’’…aku cakap ala-ala angel gituh…at least aku ade niat buat macam tuh…aku sengaja nak tunjuk aku concerns kat aliff…sebab aku sayang aliff….nope!..its is not like wut u guys think…I really love him as my friend!

‘’yer…maafkan I Im..i tak sepatutnya buat macam tuh…I ingat I boleh happy dengan orang lain…it turns out to be I can’t get rid of fahmi from my mind…I’ll keep thinking of him..kami satu tempat kerja…macam mana I nak lupakan dia sedangkan I boleh Nampak dia hari-hari…dan dia pulak buat selamba macam takda apa-apa berlaku..sob..sob..(bunyi tuh ekspresi dia nagis jer okeyh)..’’….hmmm…terdetik dalam hati aku..aku sedih tengok relationship diorang…macam biasalah,..macam orang cakap..hubungan gay ni tak bawak kemana…actually..to me it’s a wrong ideology…if u keep thinking like that…so perkara tuh akan betol-betul berlaku…nobody wants to work for it…pantang Nampak jantan nak menyundal..what for??..(cewah…dah macam mak-mak pulak aku membebel!..hahah)…

Back to the story…eyh…jap-jap…bila aku fikir-fikir balik..satu tempat kerja??..so fahmi ke orangnya dulu yang ilham dok sebuk cerita yang aliff satu tempat kerja dengan fahmi??..aku agak memang dia lah…memang pelik..sepanjang aku praktikal kat sana..tak pernah sekali pun aliff bawak boifren dia balik rumah…takut kene caras dengan aku??..its nonsense lah…sebab sah-sah aliff is good looking than me…

‘’I faham..memang susah…I just broke up…maybe I know how do you feel..i pon masih tak tahu how to forget him but I must learn how..’’….aku pulak yang ter feeling lebih…sedetik dalam fikiran aku….ilham…I really miss u….i really hope u remember me….aku tengok muka fahmi macam happy…hello dude!!..ko tak namapk ex ko tengah feeling ni….ko boleh buat muka happy…

‘’u tak faham Im…actually I now already had someone else..i leave fahmi because of him…tapi I tak boleh nak lupakan fahmi…walaupun boyfren I sekarang really loves me…maafkan I Im..dan janganlah u marah kat fahmi…u should give him a chance…maafkan i…I hope kita masih berkawan…I nak balik dulu…later on I mesej u… harap u happy dengan fahmi nanti…u jangan buat dia macma I buat kat dia dulu.. and one more thing is…ilham ask me to give u this…bye im..’’…aku tengok aliff dah berlari keluar…sambil tinggalkan sekeping sampul kad…(feeling erra dalam sembilu sangat)…

‘’aliff…aliff…alif…eyh!!..fahmi!!!..pegi kejar dia cepat!!...’’…aku cuba paggil aliff…aku cakap dalam nada pitching lari kat fahmi…dia boleh wat tak tahu jer…geram tol aku!..

‘’no…im not gonna chase him anymore..abang dah puas kejar dia…now I’m staying here..just for u…u said ilham left u…please give me chance Im..walaupun sekali..abang akan appreciate..dan abang takkan tinggalkan Im macam ilham buat..’’…fahmi cakap dalam nada mengharap sambil buat muka poos in the boots…comel gileww!!...yelah…janji…dulu aku dah puas dengan janji-janji yang ilham bagi kat aku…tengok akhirnya he dump me!...but actually..aku sedikit cair dengan apa yang fahmi cakap…he is staying…for me…tak macam hari tuh..sentap giler bile aku kene balik sendiri…

‘’tapi u kan straight…’’….hahahahhahaha,,padan muka ko!...ari tuh ko main-mainkan aku kan…aku nampak fahmi sedikit tersenyum…alahai…senangnyer hati aku dibuai oleh senyuman dia…nakal tapi ikhlas…ishh….aku ni..teruk betul..mana sedih-sedih aku sebab ilham tinggalkan aku??..kenapa senang sangat aku dibuai oleh kata-kata pujangga seorang lelaki yang aku tak kenal…dan..kalau aku dengan fahmi…apa akan jadi antara aku dengan aliff??..but…wait a minute…dia kenal ilham??..dah berapa lama??..walaupon aliff tuh kapel dia dulu…tapi aku dengan fahmi tak pernah bersua muka…

‘’ermm….i tak tahu…I kene fikirkan..i baru clash…but..how do u know ilham?’’…aku tanya direct jer..malas nak kalis-kalis….lagipun kalu buat macam sebelum ni..last-last jadi macam ni…

‘’…actually…abang dah kenal Im lama…Abang berminat nak kenal dengan Im since abang masih dengan aliff…aliff told me a lot about u…and I see ur pictures in aliff lappy…macam mana Im kapel dengan ilham pon abang tahu…f.y.i ilham is one of my good friedns jugak..dan abang tertarik..dah berapa kali abang suruh aliff bawak abang jumpa Im…tapi tak berkesempatan…but don’t get me wrong..that time I really in love aliff so much…kalau abang nak kenal dengan im pon…abang just nak buat kawan je..not more than that…then…abang pindah JB…abang got job and abang ade wat exhibition di university u…abang tauh Im study situ pon aliff yang bagitahu before…and i remember ur face…sebab abang sempat curik satu gamba Im dalam lappy aliff.. abang really hope to see u that day..and guess what…Im ade kat sana…dan abang sangat terkejut…I know it is u…mula-mula memang abang rasa malu sikit..tapi abang tahu..kalau abang tak ambil kesempatan tuh untuk bagi business card abang kat Im...i will never get this chance again….tapi Im mesej lambat..i’m waiting the whole night,,’’…fahmi terangkan dengan panjang lebarnya…awwww…so sweet…now everything make sense….tapi perlu ke siap nak curik gamba suma…ko ni stalker betol la fahmi!...

‘’I harap u faham…bukan senang I nak buat keputusan…I baru kene dump..hmmm…’’…nanti kalu aku dengan dia..apa pulak kata kawan-kawan aku??,,sah-sah orang aku set yang aku ni yang miang tinggalkan ilham sebab fahmi….tapi….aku peduli apa dengan apa orang nak cakap…ni diri aku…kalau aku buat keputusan means aku akan tanggung consequencesnya…termasuk kene carut dengan kawan-kawan aku sendiri…

‘’im not going anywhere…im satying…abang akan tunggu sampai Im bagi jawapannya…Abang tahu..jauh dalam hati Im..Im nak bagi abang peluang tapi Im takut….’’..eyh….dah la baru lepas clash…datang pulak mamat yang aku tak berap nak kenal ni nak kat aku….(yer,,,memang feeling sangat jantan kejar aku)…the thing is..semua yang terjadi is not part of my plan…ilham is the only plan I have…kalu aku nak mulakan semua ni..aku kene tinggalkan semua memori aku pada ilham…aku kene bukak buku baru where there is no ilham in that book…but…the thing is..am I gonna survive this without him?..aku ingat ilham adalah pasangan sejati sejiwa aku….

‘’then its up to u!’’…kekwat tak?..aku blah sambil sampul yang aliff tinggalkan untuk aku tadi terus masuk bilik and lock the door…lantaklah apa nak jadi kat ko fahmi!...ko nak tunggu…so tunggulah…aku nak tengok sejauh mana kesabaran dia boleh tahan dengan aku…aku pegang sampul tuh..keras..so it should be a card….aku happy sangat!...gembira tak semena-mena…so aku tahu…ni mesti ilham bagi kad minta maaf kat aku..kad cinta…macam masa aku kapel dengan ilham dulu….hiks!...happynya…aku bukak envelop tuh….aku terkedu…tergamam…aku tak tahu apa yang aku patut rasa…air mata aku jatuh berjurai…

Wallimatul Urus

Undangan Perkahwinan

Ilham & Mardiana

it’s a wedding invitation card…why this is suddenly happening to me…!!hati aku menggamit rindu pada ilham..kenap dia perlu buat semua ni pada aku?..untuk sakitkan hati aku…kalau dia nak kahwin..kenapa dia perlu bagitahu aku??..sedangkan dia tahu itu akan menyakitkan aku,,,aku terduduk di tepi katil….still macam tak percaya dengan apa yang aku dapat dari Im….sampai hatimu im…am I nothing to u??...tak berbekas ke cinta yang kita bina selama dua tahun pada kau ilham??...kau ingat aku main-main cintakan kau??..lepas satu demi satu harapan…aku ditiggalkan macam tuh jer…aku menangis lagi satu malam….aku dah tak peduli apa yang akan terjadi pada dunia…dunia aku yang dah gelap bertambah legap………I miss u ilham..i wish u know it…

satu malam aku tak dapat tido..menangis…but aku kene kuat…untuk diri aku…dan aku bukan nya weak…aku akan survive without ilham!...seharian aku tak keluar bilik langsung..aku bangun…keluar bilik nak menuju ke bilik air…aku Nampak ada orang tido di sofa…yer…fahmi…dia betul-betul tunggu aku…kesian dia…mengharap kasih pada orang yang tak cintakan dia…aku cuba nak terima dia…tapi aku tak boleh walau aku cuba memaksa diri aku…tapi perasaan yang aku ada pada dia kosong..mungkin aku masih tak dapat nak lupakan ap yang jadi pada aku dan ilham….aku ke bilik air dulu basuh-basuh muka...aku nak masuk bilik…tapi aku jenguk fahmi dulu…kesian dia…tido bergulung..sejuk mungkin…haziq pon satu dah tauh orang menumpang rumah dia bagilah selimut ke..bantal ker…aku masuk bilik..ambil selimut aku…biarlah aku bersejuk malam ni sebab tak sampai hati tengok dia…dahlah tido atas sofa tak selesa…karang mati kesejukan pulak…aku bentangkan selimut atas dia….aku tarik sampai ke bahu dia…duduk tepi dia…comel dia tido mengiring macam ni….aku nak bangun jer…tiba-tiba…

‘’thanks Im….’’..dalam nada yang agak nakal sambil menarik tangan aku,,,alamak..aku tak berani nak pusing menghadap muka dia…malu pon ade…damn it!!...i’m totally blushing right now…aku taknak dia fikir bukan-bukan…

‘’im dah makan??..im tak makan apa-apa lagi sehari ni….tadi haziq bawak makanan pon im tak makan…kesian dia..nak abang bawak pegi makan tak?’’…baru aku teringat yang aku tak makan seharian ni…the only food I ate is last morning…tapi aku tak rasa lapar…mungkin kenyang telan air mata banyak sangat….aku tak tahu nak respon apa…tiba-tiba perut aku rasa lapar…tapi patut tak aku terima offer ni??...aku macam segan pon ade dengan dia tiba-tiba….ahh….lantaklah….malas aku nak layan..masuk tido jelah…

‘’ermm..boleh gak..’’….farkk!!!...mulut aku slipped off cakap nak pulak..how emberassing I am…orang memang boleh tipu..tapi perut tak menipu…

‘’okeyh…jom pergi sekarang!!’’…fahmi terus bangun dari tido…aku dah rasa semacam jer..satu sebab aku taknak susahkan dia…and one more thing aku taknak die ingat au terima dia..its too soon dan aku takda apa-apa perasaan terhadap dia…tegar betul aku ni..kenapa la susah sangat aku nak terima dia…sedangkan aku terkenang-kenangkan orang yang dah tinggalkan aku…mungkin semua ni masih baru lagi….

‘’eyh…jap ar…takkan nak pakai cmni jer…at least bagi la tuka baju jap’’…aku terima jugak tawaran pegi makan…aku pakai singlet putih dengan seluar tido belang-belang..muka jangan cakap lah dah macam hantu kesiangan…fahmi terus jer tarik tangan aku masuk dalam kereta...aku just ikutkan ajer tindakan dia..pasrah sangat,.,,mungkin aku pun dah lapar masa tuh,…

‘’don’t worry…kat KL ni senang nak carik tempat makan walaupon dah 3 pagi..Im nak makan apa?..abang carikkan…=)’’…aku Cuma mendiamkan diri jer…aku just senyum-senyum nak tak nak jer,,,dia pon mendiamkan diri…mungkin aku masih tak selesa lepas apa yang terjadi semalam…ishhh…ap yang aku buat ni?..bodoh la…dengan membuat macam ni akau akan bagi dia harapan…tapi kenapa dia sanggup buat semua ni..walaupon bukan perkara yang besar tapi aku rasa dia sangat sweet and caring…aku dah lama tak rasa macam ni….Cuma perasaan tuh belum sampai tahap cinta maybe….

‘’tunggu kejap eyh….10 minit jer….’’..fahmi memberhentikan kereta di tepi jalan..dan terus keluar…kereta sapalah yang dia pakai ni…4WD bercop triton warna kelabu metallic ni memang macho…tak lama lepas tuh fahmi sampai ke kereta semula dengan membawa dua bungkusan plastic McD…mungkin susah nak carik kedai..yang ada pon kedai mamak je bukak…I guess so…

‘’jom pergi makan ni tepi tasik nak?’’…alamak!..is this a date?...tasik mana ni?..takkanlah tasik permaisuri kot!!....kalau nak cuci-cuci mata baik pergi hari jumaat….ni baru hari selasa….isshhh..kesitu pulak fikiran aku ni..scara jujur aku tak pernah menjejakkan kaki ke situ actually…most of the time aku dengar dari mulut kawan-kawan aku jer....aku ni budak kampong…nak pergi tuh pon kene lah dress-up segala….so nak masuk pon segan kalau berpakaian macam aku….mesti ada mulut-mulut jahat yang mengata nanti…well…they just being gays…mungkin mereka rasa hebat bila dapat mencarutkan orang lain…

‘’eyh..don’t worry….kita makan jer..nothing else…and…it is not tasik yang im fikirkan…haha’’…huh!..dia ni psikik ke?...apa yang aku fikirkan dia tahu pulak!....kami samapi ke satu tasik..its tasik titiwangsa…sunyi…adalah nampak dua tiga orang mat salleh yang jogging…(giler apa?)...kami keluar kereta dan duduk di satu bench bawah lampu…

‘’nah…ambil ni…ke nak abang suapkan?..kesian dia tak makan dari semalam..’’…fahmi sindir aku sambil hulurkan chicken mcnugget dengan double cheeseburger…lantaklah…dah lapar ni..aku makan je trus..tapi takda lah gelojoh sangat..still kene control ayu walaupon……he is being too sweet to me….aku layan kan ajer..after all…die memang good looking..but in his own way lah…dari cara pembawakan diri dia….dan aku tahu..dia jeni manusia yang bukan cepat mengalah kalau dia nakkan sesuatu…

memang nyaman duduk kat tepi tasik ni waktu-waktu macam ni….walaupon udara tak berapa nak segar..angin malam yang meniup menusuk samapi ke tulang aku..aku yang dengan bersinglet ni sanagat kesejukan…suddenly…si fahmi ni just being too sweet…dia tanggalkan sweater dia pakai tuh dan balut di badan aku…die pulak yang bersinglet jer…well…that body is killing me…lengan yang berurat…dada yang cantik..kulit yang hitam manis…(fetish kulit gelap sangat)..senyuman berlesung pipit yang menarik…..aku ajak dia balik..sebab aku pun kesian kat dia…sejuk weyh!…

Sepanjang on the way balik..aku tak bercakap sepatah pon dengan fahmi…aku tak tahu nak mulakan dari mana…dia pon diamkan diri jer…so aku pon malas la nak amik port…sampai je rumah….aku terus menuju ke bilik…tanpa berkata apa-apa kat dia…dia masuk rumah terus ke ruang tamu…aku ternampak dia gelngkan kepala..mungkin aku ni macam budak-budak…(memang pon!)…nampak tak matang…shit!!...aku tak cakap terima kasih pon kat fahmi…mungkin sebab tuh di gelengkan kepala…aku just duduk je kat katil…terdetik perasaan serba salah…aku baring….aku rasa sunyi……kosong….hanya malam menemani sepiku……aku memberanikan diri membuka pintu dan keluar…aku tengok fahmi dah baring semula di sofa….

‘’u…boleh u temankan I tido malam ni?’’…betul ke apa yang aku buat ni??...adakah aku dah memilih jalan yang salah..tapi aku betul-betul perlukan seseorang sekarang ni…at least untuk memeluk aku…. dan aku kene minta maaf dan say tahanks jugak….lepas apa yang berlaku..dia masih sanggup nak tunggu kat sini…apa yang dia buat tuh sangat sweet dan menyentuh hati aku sebenarnya…fahmi hanya tersenyum..aku tarik tangan dia masuk ke bilik….dia baring…aku pun baring…dua-dua menghadap atas….rasa kekok dengan keadaan ni….janggal dengan kehadiran orang lain atas katil aku selain ilham…(katil aku ke?)…aku pusing….tak lama lepas tuh aku fahmi memeluk aku dari belakang…hangat…dia menarik kepala aku tido atas lengan dia….(empuk weyh!!..orang gi gym kot fahmi ni!)….dia pusingkan aku…mata dia dah pandang mata aku…..damn…apa akan jadi ni….aku rasa pelik….aku rasa macam aku dah curang kepada ilham..tapi aku dah takda apa-apa hubungan dengan ilham……

‘’thanks fahmi for the dinner..’’…fahmi hanya tersenyum…die pegang bibir aku…dia pegang leher aku..dan dia kiss…dah lama aku tak rasa macam ni….aku terbuai dengan keasyikan French kiss fahmi…aku mula terlayang..suddenly aku tercakap sesuatu yang tak sepatutnya aku cakap…..

‘’I miss u ilham…’’…what the!!..aku boleh ter imagine fahmi adalah ilham!....fahmi bingkas bangun….dan cakap…

‘’ni abang!...fahmi!!!..bukan ilham!!..’’….fahmi membentak…..

Bersambung...

7 comments:

MEIYERR90 said...

oMg!!
dani xmau terima kad undangan kwin dia!!
jgn jd mcm am..ermmmmmm
anyway..xsbr nk episode seterusnya
apa2pun cheers up

khaszmie said...

uuuppppssssssss ........... terlepas lak nama ilham .... tpi sepatutnya fahmi kena faham yg Im terlalu mencintai Ilham ... x patut dia bentak2 camtu .... huhuuhh ...

Miaki Yamashita said...

meiyerr90 : huhuhu....yup...life must go on dear...=)

Miaki Yamashita said...

khaszmie :....sebab fhami begitu mencintai im....smpi die xnk sggup dengar im unkapkan name ilham di bibir im...

Emira Darmia said...

adoi....mcm ne plak ley salah ckp nama...hahahah...xpe...i'm sure if fahmi bebetul syg im dia akan sabar...

zack.zaqimiee said...

Hummm...

Amir Iskandar said...
This comment has been removed by the author.