Followers

Friday, April 1, 2011

Untukmu Im...[Episode 4]


:: Kenangan Jeruk kedondong ::


‘’ermmm….ilham……bila u balik….i though u were……..’’…belum aku habis becakap dia meletakkan jari di mulut aku….dia hanya tersenyum….masa tuh aku dapat rasa sesuatu yang dah lama aku tak rasa….(bukan yang korang fikir)…i feel the love….sekali lagi aku berangan…but this time for real…die kucup ke mata kiri dan kanan aku…terus ke dahi aku…….hidung…….dan akhirnya ke mulut…hangat….aku dapat rasakan gejolak asmara cinta yang dah lama aku tak rasa…..fikiran aku melayang entah ke mana masa tuh….kehangatan bibir ilham….senyuman yang manis….ilham mula menarik singlet putih yang aku pakai….dan perlahan-lahan tangan dia turun ke badan aku….menarik keluar seluar aku….aku yang tadi ber tracksuit hitam dah takde surat benang pon kat badan aku…tapi muka dia masih menatap muka aku…dengsn senyuman begitu…aku tau…setiap orang aku terlayang….ilham mula mngucup setiap inchi badan aku…owhhh!...aku dibuai api asmara dalam dakapan Ilham malam tu….malam yang panjang untuk aku………………………………………………….

Aku bangun awal pagi tuh…macam biasalah sebab nak mandi wajib!...dia masih belum terjaga….aku menatap muka dia….sambil pelok pinggang dia….tiba-tiba dia terjaga dan tersenyum kearah aku…..aku jadi serba tak kene….mungkin malu dan segan dengan apa yang terjadi malam tadi….aku risau…apa akan jadi lepas ni……adakah ini just one night stand..or ataukah dia akan halau aku keluar lepas apa yang terjadi malam tadi??..entahlah……

‘’kenapa awak Nampak resah?..don’t worry…saya akan bertanggungjawab dengan semua yang saya dah buat’’….sambil tersenyum….helllo!!...its not like aku akan pregnant…yeah….nasib baik ko cakap macam tuh ilham…bangun-bagun rasa fresh sangat….muka glowing….yelah…dah lama tak dapat kot masa tuh….actually…frankly speaking….ilham bukan lah type yang aku suka….macam biasalah…lumrah hidup…apa yang ko impikan..idam-idamkan…memang selalunya susah nak dapat….terima jelah…..

‘’..saya sayang awak…….im….hope this is not the last one…’’…wahh!..stetmen ko kan ilham…ko hengat aku ni sex machine ke hape?...aku jadi takut kalau-kalau aku ni jadi tempat melampias nafsu ilham jer….

‘’…I mean….hope kita boleh go on with relationship pulak lepas ni….heheheh’’….aku tergamam..is this a proposal?...dia nak ajak aku kapel ker?...aku pulak macam-macam fikir…macam mana aku nak beromen dengan orang lain lepas ni??..ke dia tak kisah?..(dasar ko sundal…kejiss!)….aku baru kenal dia….in fact masa kat myspace dulu pon aku tak berapa nak kenal dia..banyak lagi yang aku kene belajar pasal dia..hmmm…dalam hubungan PLU macam ni memang banyak dugaan….aku ni seorang manusia yang berpegang kepada prinsip…kenal dulu…amik masa…..barulah couple..i mean…just go with the flow….tapi this is so suddenly….

‘’takpa…saya tak suruh awak bagi jawapan sekarang…but I hope awak tak ambil masa yang lama….sebab saya ni hot stuff….hehehe’’…….kann…bunyi macam bagi masa tawpi ada sedikit gesaan kat situ…sesuatu sangat ilham ni!....aku dah jadi resah…..

‘’hey…just kidding baby….silly…heheh’’…sambil ketuk-ketuk manja atas kepala aku…tapi dia usap rambut aku dengan belaian yang aku dapat rasa lain….kasih sayang atau nafsu semata?.....aku pun tak tahu…macam terlalu awal aku nak buat keputusan………entahlah…

Sepanjang hari sabtu aku berada kat rumah jer….tengok TV…somehow…tiba-tiba aku rasa terikat dengan janji-janji Ilham….bukan takda orang nak ajak date…aku pulak yang gedik-gedik rasa macam dah dimiliki…fikiran aku tak dapat lari dari mengelamun pasal malam tadi…belaian dia…ciuman dia..haishh!!wut is wrong with you Im!...jangan cepat sanagt nak terpengaruh dengan belaian yang kau tak tahu keikhlasan dia….ko kene ingat im..ko sekarang kat KL…ko boleh percaya ke dengan kerenah manusia kat sini??ko sanggup kene tipu hidup-hidup?...jangan nak terbang terlalu tinggi…..ko tahu sakit macam mana jatuh nanti…

Macam-macam aku buat…dari kerja rumah…sampai lah kemas bilik…..cuci jamban….masak kopok lekor…tengok TV…..tapi still aku tak dapat nak buang fikiran aku kepada dia….tiba-iba…

‘’ting..tong…ting tong..’’….bunyi loceng rumah berbunyi…ilham dengan aliff dah la takda rumah…rasanya aku takda lagi kawan yang tahu aku duk kat sini…aku beranikan diri nak pergi bukak pintu….(please don’t this at home…u just don’t open the door for strangers…takut je nak imagine kene rogol dengan abang hantar pizza!)….and guess who in front of the door?....

It Samsul…kawan ilham yang kat KLCC tu….dengan rupa yag anggun begitu…bukan susah aku nak ingat….alahai…rumah ilham pon ko tahu kat mana kan samsul…ko ni saja jer nak buat aku jeles kea pa?...akau ajak jelah dia masuk….mungkin dia ada hal carik ilham atauh aliff…

‘’ilham ada?....senyum sambil melabuhkan punggung dia yang kecik molek tu kat sofa….

‘’dia takda…pagi-pagi dia dah keluar…tak sure pegi mana…’’…aku mampu jawab camtuh jer dengan senyuman suam-suam kuku….

‘’owhh…kalau macam tu…I balik dulu la….and can u please give this to him?..he left it at my house..’’…die bangun sambil menghulurkan plastic bercop Topman…(curlasstt kakak!...topman gituh!)…..

‘’ok…but can I ask you something first??..apa hubungan u denagn ilham eyh?..sjer nak tyer…’’aku tanya sambil senyum….walaupun aku rasa taknak cakap sangat dengan dia…tapi hati aku meronta-ronta meminta aku bertanyakan soalan yang bombastic ni pada samsul….

‘’ermm…I think u better ask him personally….’’…damn it!..apsal aku selalu dapat jawapan ni….aku curious giler nak tahu….what is happening here?….aku pulak lupa nak tanya dia malam tadi….hmmm….lepas dia balik..hati aku jahat nak tengok apa yang ada dalam beg plastic tuh…tapi tuh barang orang…nanti apa pulak kata ilham…ahh..lantaklah…sedangkan bilik dia aku tengok…ni kan pulak bende dalam tangan aku…..

owhh!!,,,,u know inside the bag?...its a boxer…my oh my!...blurr kejap….moteff si ilham tertinggal boxer kat rumah samsul?..untuk seorang yang selalu berfikiran negative macam aku…apa yang aku fikir adalah they had something special going on….baru aku nak feeling-feling kat Ilham ni…boleh plak si samsul ni datang pada waktu-waktu aku nak buat keputusan….actually peristiwa ni buat perasaan aku sedikit sebanyak goyah kepada ilham…siapa ilham dengan samsul?...aku perlu tanya bende ni kat ilham….just to clear things…sebab aku taknak…kalau aku ada relationship dengan dia…masih ada rahsia antara kami…(cewahh….)

Bila aku fikir balik peristiwa ni….aku rasa aku ni memang seorang yang sangat annoying..padahal..si samsul tuh bukan ada buat pa yang salah kat aku pon…maybe sebab aku jeles dengan samsul kot…he seems to have everything….dia menarik…tinggi lampai…berkulit cerah putih kemerahan…bibir yang monggel…berkumis…kulit llicin macam patung lilin….kaya raya (based on pemakaian)…aku mesti nak ada semua benda tuh jugak one day!...kalau fisikal aku tak boleh la nak ubah..i mean money!...insya’Allah…..

Dalam petang tuh around pukul 3.00pm…ilham balik….handsomenya ilham hari ni….walaupun hari-hari aku dah tengok dia…hari ni aku rasa dia ensem lain macam….mungkin sebab peristiwa malam tadi buat muka aku berseri-seri….aku sangat-sangat menanti ilham balik hari tuh….dia pegi mana aku taknak tahu…apa yang penting aku nak tatap muka dia…masa dia masuk rumah..aku tunggu depan pintu…aku boleh Nampak dia jalan dari sepanjang corridor tuh…masa dia menunduk bukak kasut…dia kelihatan sangat kacak!...dengan kot color brown…ber neck tie…pakai glasses….(masa ni aku feeling-feeling sangat wifey..matilah!)….

‘’hye…tunggu I ker?.’’..erksss…soalan killer tuh buat aku tergamam…dalam hati nak je aku jerit…yer aku tunggu ko la setan!....

‘’eyh….hahaha…tak payah nak perasan la!’’…aku jawab sambvil blushing…aku boleh Nampak muka dia senyum sinis…so aku rasa dia dapat agak aku memang tunggu dia sepanjang hari tuh….

‘’I have something special for u…..’’..die senyum..sambil hulurkan jeruk kedongdong kat aku…hek eleh..ingatkan cincin emas ke….jam tangan rolex ker….asam kedongdong…(ko memang high maintenance!)….tapi somehow….walaupun apa yang dia bagi kat aku tuh jeruk asam kedondong jer…aku tetap rasa it is so sweet to do such thing….berseloroh..bergurau…at least kalau ade relationship nanti…takdalah aku tension stress jer tengok muka dia….

‘’I have something for u also…’’..sambil hulurkan plastic bag yang samsul suruh aku sampaikan kat ilham tuh….terdetik hati kau nak tanya hubungan diorang…tapi aku rasa takut dengan jawapan yang dia akan berikan. Aku takut jawapan tuh akan mengecewakan aku….dan boleh mempengaruhi perasaan aku kepada dia…

‘’owhh…thanks….’’..dia ambil lepas tuh senyap jer…aku pon blurrr…itu je jawapan dia…..dia nak main tarik tali kea pa dengan aku ni??..aku jadi takut terus nak tanya..takpalah..aku simpan jelah soalan tuh kemudian…(kecewa sangat!)...aku tak tahu apa nak buat…that time aku punya emosi just drop….mungkin aku dah mula sayangkan ilham….aku harap ilham tak kecewakan aku….aku nakkan perhatian dari dia….adakah dia sedar semua tuh?...dia cakap dia nak kat aku…tapi there is something missing somewhere….

Malam tuh, lepas makan aku terus masuk bilik…aku tak makan banyak malam tuh….macam takda selera nak makan sangat….aliff ade gak tegur kenapa aku makan sikit sanagat…mungkin dia pelik sebab sebelum ni aku memang makan banyak..kadang-kadang siap tambah nasi dua kali….hari ni…dua senduk nasi pon boleh tak habis…tapi ilham tak pulak cakap apa-apa….dia diam jer…membatukan diri makan dengan penuh selera…(cantik perangai ko kan ilham buat macam ni!)….

Aku baring jer atas katil..jam dah tunjuk pukul 1.00am….tapi aku masih tak dapat tidur…aku capai MP3 murahan itu…aku play….banyak lagu-lagu dalam tuh agak moden…aku tukar ke channel radio…my oh my…..Nasional FM…lagu yang berkumandang lagu Hati Yang Rapuh dari Rahimah Rahim…one of my old time favourite…suka lagu ni….macam sesuai dengan perasaan aku sekarang ni….tapi aku tak pulak menangis…cuma macam sentap sikit jer….

‘’sayang….kenapa sedih ni…did I do something wrong to you…..i love you sayang….maaf kalau saya ada buat salah pada sayang….’’….tiba-tiba ilham menarik keluar hansfree dan bisik ke telinga aku sambil baring dan memeluk aku dari belakang….dia letak dagu dia atas bahu aku….dia pegang tangan aku dan belai….masa tuh aku just tersenyum..dia tak perasan kot….segan pun ade gak…aku bukanlah seorang yang pemalu….tapi dalam keadaan macam ni..dengan perasaan aku yang menginginkan ilham…setiap saat aku rasa macam bahagia sangat…aku tak tahu macma mana dia masuk…mugkin aku tak dengar pintu dibukak….dia cakap I love you??...aku dah mula sayangkan dia…tapi aku mesti betol-betol pastikan dan tanyakan something pada ilham dahulu….

‘’ermmm….ilham…I nak tanya…siapa samsul dalam hidup u?’’...aku tanya dalam nada yang agak terketar-ketar….

‘’…kenapa sayang?...awak cemburu?...jangan risau…kalau saya dah janji pada awak..saya akan tunaikan…saya nak jaga awak….samsul tuh….boyfriend ex-bf saya….actually…ive known him since kami sama-sama belajar kat university dulu…tapi jangan risau sayang….we just bestfriend…’’…balas ilham dengan panjang lebar…penjelasan ilham sedikit sebanyak buat aku lega…(yahoo!!)…aku buat muka tenang dan x menunjukan aku cemburu sangat…tapi dalam hati aku macam taman sekarang ni!!....

‘’ yang I tahu…..i dah sayang sangat kat manja I sorang ni!...i love u so much sayang…’’…sambil mecubit hidung aku…aku ingat lagi…setart dari situ bermulalah titik titik percintaan antara aku dan ilham…kami begitu bahagia sepanjang aku berada di KL….

Setelah dua tahun bersama, ilham seakan berubah,..jangan kan nak cakap call…mesej pon dua tiga jer sehari…kalau reply mesej pon macam nak taknak jer…aku tanya sepuluh…dia jawab sepatah….mungkin manis tuh dah hilang..tapi aku tetap berfikiran positif dan mengharap ilham tetap hargai aku…..hopefully…..

**********************************************************************************************

“woi!...ko takde keje ke mengalamun jer?...jom gi kelas..dah lewat dowh!’’..sapaan haziq sedarkan aku dari lamunan yang menggamit kenangan silam…

‘’okeyh2…ko gerak dulu kejap lagi aku pegi lah….aku gerak dengan fika….’’…aku siap-siap kemas nak pergi kelas….kelas petang memang ngantuk…nak-nak pulak lecturer yang mengajar tuh old timer…memang lagi nagntuk la jawabnya…penah skali aku tido dalam kelas….leas tuh tiba-tiba lecturer tuh tanya soalan kat aku…menggelabah bangun…lecturer tuh suruh aku bangun cuci muka kat toilet….mungkin aku masa tuh tak tido malam sebelumnya sebab siapkan assignment….menjadi seorang pelajar….adalah lumrah untuk siapkan kerja last-last minit……

Malam tuh hujan turun dengan lebat…aku tengok kat luar budak-budak lelaki ada yang main takraw kat gelanggang bawah ni….dalam hujan….ada yang shirtless…cuci mata kejap….indahnya pemandangan malam ni…...suddenly datu mesej masuk…..

‘’awk free x sok?...abg ajk keluar nak x? kalu nk..abg amik kul 1.15pm..pegi lunch pas tuh jlan2..abg keje stengah ari sok…=)..:: Fahmi PC::“” :: 10.14pm, 23/04/10

Actually aku dah dapat agak siapa yang bagi mesej…nak harapkan ilham…memang non hadooo…..fahmi ni tak habis-habis nak main tarik tali dengan aku….aku tak faham apa yang dia nak dari aku…katenya lelaki straight la…tapi ajak-ajak keluar ni dah kes lain ni…ahh!...mungkin dia saja nak kawan-kawan lah kot….

‘’orait….see u tomorrow..’’::to Fahmi PC :: 10.16pm, 23/04/10

Memandangkan sok petang aku dah takda kelas…so aku pon setuju buta-buta tanpa berfikir…lagi pun..i need some entertainment….nak-nak lagi dah hujung-hujung sem yang memang hazab ni…so nasihatnya..kalau takda duit…go on a date!..(stetmen mintak dispedo!)….kalau ada orang dapat borak-borak with no intention best jugak…fahmi pon seems sweet jugak….

Seperti yang dah dijanjikan, fahmi datang tepat pada waktunya….fahmi ni simple..naik moto TZMjer…damn it!..im wasn’t expecting dia guna moto..TZM lak tuh…ada yang aku jadi bohsia rempit ni belakang dia karang….keadaan yang cukup tak selesa untuk dilihat…just imagine a gay guy jadi pembonceng…haruslah menonggeng…(actually horror uols!)…aku yang dah berjanji ni just ikut jelah…dia bagi helmet…aku pakai terus naik…..arghhh!!..i hate it….bukan nak demand atau apa (sikit lah)…tapi sangat buruk rupanya dua orang lelaki diatas TZM…aku serba salah….aku dah naik…nak letak tangan kat mana…karang jatuh pulak…dia cakap letak atas peha dia…wow!!....peluang keemasan!....i grab it as fast as lightning!...(tiba-tiba bahagia)…masa tuh…aku tak teringat langsung pasal ilham….im just enjoying the moment….

Lepas setengah jam atas moto…sampai di sebuah tempat makan berdekatan dengan bandar….finally…aku rasa masa tuh macam take forever nak sampai….why I have to suffer just to get a descent lunch?!!....dah la panas…naik moto plak tuh…(kuat betul mengeluh)…kitorang just duduk kat satu tempat duduk yang tak jauh dari moto….macho plak tengok fahmi ni….dengan jaket kulit color hitam….siap gloves ala-ala rempit kaya….tak lama lepas tuh aku Nampak figure datang x jauh dari aku….figure yang sangat-sangat aku kenal…..oh my god!!..its ………………………………


Bersambung........

8 comments:

khaszmie said...

x sabor nk tggu next episode

Miaki Yamashita said...

kaszmie :.....hehe...sabar2....episode akan datang pasti penuh dengan debaran dan drama~~

•● Tun Mohd Fakuradzi ●• said...

sape? sape? sape?
ilham ekhhh???? huhuhuhu..
*next!!

Miaki Yamashita said...

heheh..maybe....maybe not...who knows....i pon x tahu sape....ekekkekek..=P

•● Tun Mohd Fakuradzi ●• said...

heheheh.. cepat2 la yer sambung next issue..
interesting sgt2 uhhh!! ;))

MEIYERR90 said...

sambung janga xsambung...uhuhu
xsabar nak tau nie..huhu..
btw nice story..

Miaki Yamashita said...

tun :....hehee...i will...nant i tag u kalau dah release episode 5 okeyh!...tanx for the support!

Miaki Yamashita said...

MEIYERR90 heheheeehhe...dah ada da episode 5 dan 6...now working on episode 7.....just sjer biar pembaca menunggu!..hehe