Followers

Sunday, March 27, 2011

Untukmu Im...[Episode 2]


:: Sweet Ilham...budak myspace ::

Aku tak tahu apa perasaan aku masa nama dia keluar kat screen phone aku…macam-macam yang aku fikir…eyh…jap-jap….apsal aku nak fikirkan sangat pasal mamat ni…padahal aku baru kenal dia…aku tahu nama dia jer..aku tak tahu ap background dia…apsal aku nak lebih-lebih pulak??..apsal aku feeling-feeling terlebih ni??...suddenly aku blushing…wth!....aku take time gak nak bukak mesej yang dia bagi tuh…ahhh…bukak jelah….what is the big deal pon..kalau dia nak carutkan aku pon…pedulik apa aku…

‘’’ sory lmbt..abg ade hal cket td..hehehe…abg lelaki normal la dik…nk kwn x bleh ke? ’’’ :: Fahmi PC::“” :: 12.15am, 10/01/10

Ohhh!!shit!....damn it!...suddenly aku rasa malu nak mampos…mesti dia tahu aku ni gay!...masa tuh aku tak tahu nak reply apa kat dia..perlu ker aku nak reply?..sedangkan dia tuh sah-sah str8…but..banyak bende yang bermain kat fikiran aku…kenapa dia nak mesej-mesej aku?..sedangkan aku ni lelaki yang pada luarannya memang Nampak normal….ke dia ikhlas nak kawan dengan aku?….damn!..apsal aku still fikir pasal dia!!...arghhhhhhhhhhhh!!!...

Seingat aku masa tuh memang susah aku nak lelapkan mata…aku fikirkan pasal dia jer….senyuman dia..lesung pipit dia…mata dia…rambut dia…….semua pasal dia….kadang-kdang fikiran aku yang jahat ni ada jugak fikir…best nyer kalau dia ade sebelah aku sekarang ni!!..hahah…last-last aku x reply kat mesej dia…dia plak takde plak mesej aku balik apsal aku tak reply…takpela….mesti dia ingat aku dah tido..pasal dia jugak yang lembab sangat reply mesej aku dulu…..tido lagi sedap!

*******************************************

‘’ ilham!...where are you?..it’s been a week I try to call you??..why did you do this to me??..kalau u dah tak suak kat i…just tell me!..apa salah yang I dah buat kat u?..”” bentak hati aku kat boyfriend aku yang dah suam-suam kuku sayang kat aku….nasib baik dalam phone..kalau depan aku ni…memang drama lah kat depan-depan orang…tu pon orang kat café tuh dah duk usha-usha daring kat aku….

‘’erm…maaf im…I ….i……..tuttttt….’’(call ended)….owhh!!..fark!...aku baru topup..takkan dah abih kredit!...aku tahu mesti yang yang sajer putuskan call tuh…fine then!...kalau dia nak teruskan buat peranagi macam ni…aku tak kesah!.....hmmm..tapi dalam hati aku….ada nama dia jer…aku sayangkan ilham lebih dari aku sayangkan diri aku sendiri….dulu aku sibuk cakap kat orang..bodoh-bodoh kan orang bile people easily be stupid once fall in love…now…kene kat batang idung sendiri…so ko hadap la im!..

Hubungan aku dengan ilham mula 2 tahun lepas…actually…aku memang ada kenal-kenal dia kat myspace…just chat-chat…berkawan macam rakan-rakan chatting yang lain…so..memang tak melibatkan perasaan langsung….nak dijadikan cerita…masa tuh aku kene praktikal 3 bulan lebih kat KL…actually..aku ni budak kampong…memang tak biasa pergi ke bandar-bandar besar macam KL (kolot sangat kan!)…pastu pulak aku ni memang gatal mengada-nagada nak praktikal kat KL..tmasa tuh aku stay kat cawangan KL university aku kat wangsa maju.…the first week aku kat sana…aku dapati diri aku dilanda kebohsanan…ap guna kalau aku duk KL…tapi hari miggu pon aku duk erperap kat bilik…

So..aku dengan secara tidak sengaja terajak ilham jumpa kat KLCC…(tak sengajalah sangat)....dating ke?...ermm….aku rasa takde niat kot…just nak ajak lepak-lepak…friend to friend talk….i guess….Dia setuju jer…percaya atau tidak…masa aku ajak si ilham ni date…kami masih belom exchange phone number lagi …we contact using myspace!...gegeh ke tidak?..hahaha…

Pada hari sabtu tengah hari..kami berjumpa kat tempat yang dipersetujui…KLCC…yelah masa tuh mana ade pavi lagi…ke aku yang tak tahu??...so..KLCC would be a place yang senang aku nak pergi since aku takde transportation…public transport jelah…senang…naik lrt jer…kami janji nak jumpa dulu depan auntie anne kat level bawah…aku sampai dulu…damn it!..aku ni pantang sikit kalau aku yang kene tunggu orang…kalau orang yang tunggu aku..aku tak kisah..hahahhaa…..tapi oklah…tak lame lepas aku sampai…dari jauh aku dah Nampak dia…well…alang-alang aku scanning-scannig kat sana…tiba-tiba tenampak dia…

First time aku Nampak dia masa tuh…im kinda feel like a vibration inside me….butterfly in my stomach?...suddenly aku jadik neves (apa masalah aku ni selalu sangat neves??)….dai pakai baju kemeja color biru..rambut spike…kulit gelap sikit...badan takdalah tinggi sangat…but just nice I guess….(senang cerita kalau adik-adik Nampak mesti menggeletis!...abang-abang chuols!)…

‘’hai…saya ilham…panggil ilham..awk im?’’…sambil dia hulurkan tangan dia…duhhh!!,buat-buat tak kenal pulak..sah-sah la aku paling hot kat sini…sape lagi!!(verangan lah ko!)..biasalah…gays…memang kalau dress up..dialah paling cantik dan vogue kat situ…kalau Nampak yang lagi advanced..terus nak jadikan rival or musuh…so tipikal kan?..,,sia ni macam ala2-ala tipikal konon-konon macho….jap..jap….dia cakap apa tadi??..saya??awak??...yeah rite!...sebelum-sebelum ni kalu chatting guna aku kau jer…suddenly ko nak feeling-feeling bersaya awk plak!

‘’’kita nak pegi mana ni?..awak dah lunch’’ dia Tanya aku….

’’errr….errr….’’…aku tak tahu nak bagi reaction ok….pehal aku ni sengal sangat pegi nak neves plak..sah-sah dia gelakkan aku dalam hati…..argh!!....

‘’..laaa…malu-malu pulak……ok lah..kite makan kat luar…dalam ni mahal-mahal…kalau makan gerai ok tak?...what?!!...aku cantik-cantik…vogue-vogue macam ni ko nak ajak aku makan gerai??..ke ko tak mampuu??..(dah la ko ajak keluar..ko ada hati nak makan mahal-mahal ye Im…sah-sah ko budak kampong yang taj sedar diri Im!!)…..

‘’boleh je…saya tak kisah nak makan mana-mana pon…hehe’’….kannn..plastik sangat jawapan..padahal kalau boleh nak makan kat restoran bepusing Kl tower…..

Last-last kitorang just pusing-pusing KL jer…sampai la lewat petang tuh…aku pon masa tuh takdelah lapar sangat…pasal pagi tuh aku dah breakfast…..dia banyak la cerita pasal diri dia…pasal business dia…kalau nak tahu dia keje wat business MLM!!!...nasib baik dia tak demo kat aku…kalau dia buat tadi…aku suruh dia balik naik LRT…(walaupon kereta dia!!.. mampuu??)…aku kalau orang cerita-cerita MLM dengan aku memang selalunya aku dah bahasakan….aku memang anti sikit bende-bende macam ni…tapi…aku tengok dia pakai kancil jer….harap cerita jelah…hahahaha

Lepas abis round-round…dia ajak aku makan….mula-mula dia ajak aku makan kat satu kedai kat cheras…..Q Bistro….tempat port lepak gay katenya…ade aku kisah?....tapi aku macam malas nak pegi jauh-jauh..kalau boleh nak makan area-area hostel tempat aku tinggal tuh…so dia ajak aku makan kat Restoran sate RK kat Setiawangsa…tengah-tengah makan…dia tanya aku praktikal mana….so aku cakap jelah aku praktikal kat area KLCC….dengan tak semena-mena…dia ajak aku stay dengan dia…kat kelana jaya….dia kata rumah dia ada bilik kosong…..(yeah rite!!...ikhlas la kan dia nk ajak tinggal…fishy sangat!)…yelah….dari aku nak ulang alik dari hostel tuh nak keluar susah carik transport..belanja hari-hari kasar….dia cakap rumah dia sebelah je LRT….senang direct to KLCC…actually logic jugak kan….but aku tak terus cakap okeyh…jangan nak buat gila…aku baru kenal dia..buatkan nanti dia jual aku!...lepas habis makan memang terus dia hantar aku balik……….

Lebih kurang 45 minit lepas tuh…dia mesej aku….(yeah..finally we exchange phone number)

‘’’’ tanx tman sy jlan2!,,,nice to know u…hope this is not the last one…I want to know more about u..n plez consider my offer…nite n sweet dream hunn!! :: Ilham Myspace::“” :: 11.18pm, 06/05/08

Hunn??..jadah haram mende tuh??...hunny la kot?...ko hengat sweet la cakap camtuh kat aku??...ker hunnjeng??...tak kot….hahahhaha….tapi mesej yang dia bagi tuh sedikit sebanyak buat aku dibuai perasaan aku sendiri…why he is being so sweet after this while?..selama ni mesej-mesej kat myspace…kau aku jer...tak pernah ber saya awak….hunn lagi!...

‘’’’orite…sy yg ajk awk kluar kn…I will tell u as soon as possible….nite n sweet dream also!..muahxx’’’:: to Ilham Myspace::“” :: 11.25pm, 06/05/08

Hehe…boleh tahan jugak miang aku ni..siap muahxx segala..sajer test…buat masa tu…aku tak tahu nak terime atau tidak….aku dapat rasakan…kalau aku stay dengan dia…adakah aku akan terlanjur dengan dia?...tapi masa tu aku single…sapa nak marah aku??...skandal pon takde…sob..sob..sob…that time..rasa macam excited jugak sebab kenal dengan someone yang seems very nice and sweet..(amaran!!…jangan percaya sangat PLU KL)….yelah…adik-adik verangan…pantang orang bagi perhatian…gedik lah kan…

‘’’’orait…nite baby!...muacchhh back!!’’ :: Ilham Myspace :: 11.29pm, 06/05/08

Baby lah pulak….saja jer kau nak main-main dengan perasaan aku kan…mentangt-mentang aku ni mudah melting…suka-suka ko jer nak berbaby ber hunny!...arghh…persetankan jelah…aku call mak aku lepas tuh…try Tanya dia…kalau aku pindah duduk dengan kawan…dia bagi ke tak..(yer..walaupon aku sudah berumur 23 tahun….aku tetap ada masalah dalam membuat keputusan…dan mak aku merupakan penasihat rasmi aku….actually mak aku tak kisah…dia ada jugak nasihat supaya jangan mudah sangat percaya kat orang….oklah…kalau gitu….i’m decided untuk moved in to stay with ilham…..

Keesokan harinya….aku call ilham bagitau aku setuju untuk stay kat rumah dia sepanjang aku praktikal kat KL…yeah!..if you wanna know…he is fucking excited….i can feel he was jumping around that time…(Nampak sangat ko ade niat kan ilham!)….dia kata…dia boleh amik aku petang tuh jugak…tapi aku kata…aku kene uruskan untuk keluar dari hostel tu dulu…hari tuh hari ahad…dan office tutup..kene tunggu keesokan harinya….we planned…dia akan amik aku pukul 4.30pm esok..(yes..aku tak masuk praktikal petang isnin tuh lepas lunch aku terus cabut…problematic sangat!)…tapi aku ada call office kata aku ada emergency dan akan ganti waktu yang aku ponteng tuh….

So…petang tuh…dia tolonglah angkat barang-barang aku sekali....nampak la urat-urat kat tangan dia…merembes la jugak….(pervert ko Im!)….terfikir gak…keje MLM…tapi ada jugak urat-urat kat tangan…ko MLM jual peti ais keapa?...tapi buat-buat tak Nampak…taknaklah obvious sangat kan…orang dah tolong ikhlas..aku sedap-sedap pulak nak cuci mata tengok dia kan….(tapi ade jugak jelling-jeling manja sekali sekala..haha!)….

Sepanjang perjalanan ke rumah dia..dia senyum jer….tak banyak sangat berborak…macam-macam aku dah fikir masa tuh….am I doing the rite thing?...seorang anak kampong pergi ke Bandar besar macam KL ni…kalau tak pandai bawak diri..mesti kene tipu hidup-hidup….tah-tah dia nak jual aku ker…or nak rompak aku ker…tapi secara logiknya..ap lah yang aku ada….dalam wallet pon ade syiling je lebih….so teori kene jual might be teori yang paling kuat masa tuh…scaryyy uols!!

’’’ don’t worry…saya ikhlas tolong awk…you are new here…it’s better ada orang yang baik macam I tengok-tengokkan u…’’’ tiba-tiba dia bersuara….aku hanya mampu senyum jer that time….but…apa yang dia cakap tuh mampu meredakan sedikit kerisauan aku..plus…it sound so sweet….yes..he is a sweet talker…apa yang dia cakap…boleh membuatkan sesiapa jer cair…tambah lagi dengan senyuman dia yang manis tuh…hiks….tapi aku tetap angkat salah satu beg tu…

Lebih kurang pukul 10.00 malam sampai rumah dia kat Kelana Jaya…disebabkan traffic jam oleh orang balik keje dan pergi makan malam terus…so sampai agak lewat…..sampai jer..die suruh naik dulu…dia tologn bawakkan beg naik atas.….(baik punya bodek!..ko nak hape ha?!)…yes…memang dekat dengan LRT…about 5 minutes walk from the apartment…aku Nampak ada sorang mamat tinggal dalam rumah tuh jugak….aku fikir….BF dia kot….

‘’’hye…I aliff..sepupu iham…’’..sambil hulurkan tangan dan tersenyum…dari cara dai bercakap…aku dapat agak dia satu dunia dengan aku…die memang seorang yang hot….berkulit cerah….hidung mancung terletak…bermata coklat…walaupon rambut dia brown ala-ala kene simbah asid beracun….tapi tetap tidak menjejaskan kecomelan dia….(he is totally a bottom!)…but…dia baik…tak sombong dan peramah….nasib baik dia tak macam sesetengah yang sombong dan kekwat tuh….katanya diva tak becampur dengan orang kampong….ahahha…

‘’’this is ur room…the owner before further study kat utara …awak duk la kat sini sepanjang awk praktikal ni….and its free…hehe’’’’..cakap ilham sambil bawak masuk beg aku tadi…

Free?...betol kea p yang aku dengar ni?...aku memang suka kalu dengar bende free…ke kene bayar dengan cara lain?...wah!..taknak la aku macam ni….tak pasal-pasal jer….

‘’’eyh..takpela..kita sme-sme bayar….it’s better…if it is for free…im might uncomfortable later’’…malu-malu kucing pulak aku kan…walaupon!……

Disebabkan terlebih penat….lepas aku mandi….aku terus masuk dalam bilik…nasib baik ada katil...tu pon aku dah kira bersyukur…mata ngantuk…tapi susah nak tido…aku tido membelakangi pintu jer…suddenly…aku dengar pintu bilik aku dibukak!...alamak!...aku dah cemas…habislah aku malam ni….kene kekah….tiba-tiba..satu tangan menyapa bahu aku sambil sebut nama aku…farkk…sapa plak ni….ilham??.. alif??...

‘’….Imran………………..’’

Bersambung...............


2 comments:

idham ismail said...

mampuih dah kene rogol.... hahaha

Miaki Yamashita said...

idham :..hahhaha...im suka jer....keh3